NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Legrand introduceert Valena Next:

Legrand introduceert Valena Next:

Nieuw schakelmateriaal met of zonder connectiviteit

De geconnecteerde woning staat allang niet meer in de verre of zelfs nabije toekomst, maar is een project dat vandaag steen voor steen en in snel tempo wordt opgetrokken. Legrand legde mee de funderingen; de toestellen en systemen die werden ontwikkeld binnen haar Eliot-programma (Electricity Internet of Things) zijn geconnecteerd met een cloudservice en kunnen altijd lokaal of vanop afstand gebruikt en geraadpleegd worden. ‘Valena Next with Netatmo’ is zo’n nieuwe ontwikkeling.

In het verlengde van deze innovatie, introduceert Legrand een nieuw gamma schakelmateriaal. Naast de geconnecteerde oplossingen van ‘Valena Next with Netatmo’ kan ook geopteerd worden voor het klassieke schakelmateriaal Valena Next of voor een combinatie van beide.

Valena Next

‘Valena Next with Netatmo’ is een functionele, intuïtieve oplossing voor draadloos schakelen en gepersonaliseerde scenario’s. Het systeem maakt van elke klassieke elektriciteitsinstallatie in de woning in geen tijd een geconnecteerde installatie en doet dit zonder dat daarvoor de bestaande bekabeling moet vervangen worden of enige software is vereist. Het is tegelijk ook een evolutief systeem, met de nodige flexibiliteit om bedieningen te verplaatsen wanneer bijvoorbeeld de gezinssituatie verandert of om de geconnecteerde installatie uit te breiden naar andere kamers in functie van het beschikbare budget.

Wie kiest voor ‘Valena Next with Netatmo’, kiest voor flexibele én betaalbare connectiviteit. En voor controle over de woning, thuis of vanop afstand.

De bediening van ‘Valena Next with Netatmo’ gebeurt via de Home + Control App, via vocale assistent en uiteraard ook via schakelaars.

Nieuw schakelmateriaal
Naast de geconnecteerde versie bestaat ook het klassieke schakelmateriaal Valena Next. Een combinatie van beide vormt een harmonieus geheel en is dus perfect mogelijk.

Valena Next

Valena Next brengt meerwaarde in de hedendaagse woning, ook wanneer die niet geconnecteerd is. De strakke vormgeving van de afdekplaten  – uitermate recht tot in de hoeken –  en de monochrome uitvoering in wit, aluminium of zwart, waarbij de toets één mooi geheel vormt met de afdekplaat, introduceren tijdloze elegantie in elk interieur. Voor de bewoner die gaat voor een iets gewaagder design, brengt Legrand nog vijf andere uitvoeringen, telkens combinaties van de kleuren wit, zwart en aluminium met een boord in chroom, koper of roze goud. Het geheel creëert een speciaal optisch effect waarbij de afdekplaat voor de wand lijkt te zweven.

Wat functies betreft onderscheidt Legrand zich met zijn gepatenteerde vlakke contactdoos, een troef op vlak van esthetiek en design. De vlakke contactdoos is er ook met geïntegreerde USB-oplaadpoort, naast uitvoeringen met dubbele USB-poort (type A) en gecombineerde USB-poort (type A+C).
Ten slotte zijn er ook nog de dubbele en drievoudige voorbekabelde contactdozen, waar gebruiksgemak en tijdswinst centraal staan. Men hoeft niet meer door te lussen van de ene contactdoos naar de andere, wat vaak een tijdrovende bezigheid is. Bovendien zijn ze uitgerust met handige steekklemmen, waardoor de montage nog sneller en eenvoudiger verloopt. De voorbekabelde contactdozen bestaan in standaard- en in vlakke versie.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details