NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Let’s Combine Chemistry

Let’s Combine Chemistry

Het zal menigeen in de branche niet zijn ontgaan: Den Braven Benelux B.V. vaart tegenwoordig onder een andere vlag. Het bedrijf heeft zijn naam sinds 1 februari 2019 gewijzigd naar Bostik Benelux B.V.

Al in 2016 kocht Arkema, het grote Franse chemieconcern en moederbedrijf van Bostik, Den Braven aan. Nu in Oosterhout (nl) overal de Bostik vlag wappert en ook de telefoon netjes wordt opgenomen met: “goedendag, u spreekt met Bostik”, is het project met recht geslaagd te noemen.

Wie is Bostik?

Bostik is een bekende en toonaangevende, wereldwijde lijmspecialist voor de consumenten-, bouw- en industriële markt. Al meer dan 125 jaar ontwikkelt het bedrijf slimme en innovatieve oplossingen om het dagelijkse leven makkelijker en lichter te maken. Één van de belangrijkste pijlers daarbij is innovatief denken en handelen. In de eigen laboratoria ontwikkelen en testen experts niet alleen nieuwe technieken en toepassingen, maar ontstaan er ook unieke nieuwe samenwerkingen!

Bostik Benelux B.V.

Al in 2016 kocht Arkema, het grote Franse chemieconcern en moederbedrijf van Bostik, Den Braven aan.

 

Bostik: de ultieme ‘one-stop-shop’

Door de expertises van het voormalige Den Braven en Bostik samen te voegen, is er namelijk één reuzespeler de markt van lijmen en kitten binnengestapt. Het nieuwe Bostik is nu de ultieme ‘one-stop-shop’. Door de jaren heen hebben beide bedrijven een ijzersterk assortiment merken en producten op de markt gebracht. Zo staan ze aan de wieg van een aantal revolutionaire productintroducties in lijmen, kitten, PUR-schuimen en aanverwante systemen voor wanden en vloeren.

Deze merken en producten blijven uiteraard volop verkrijgbaar. Reden: ze vullen elkaar perfect aan. Met de samenvoeging ontstaat het meest complete assortiment van lijmen en kitten. Zowel in de breedte (aantal verschillende producten) als in de diepte (aantal productvarianten). Zo kan Bostik u volledig van dienst zijn.

Rob van de Sande, Business Director C&C Benelux voegt daar nog aan toe: “Het is onze missie dat we nóg beter doen wat we goed doen: onze klanten succesvol maken. En daar hebben we de nieuwe commerciële organisatie volledig op ingericht. Zo streven we ernaar om iedere dag te voldoen aan vier belangrijke pijlers die we voor onszelf hebben gesteld:

  • U als klant staat centraal
  • Service tot in de puntjes
  • Innovatie als motivatie
  • Kwaliteit. Altijd.

 

Door altijd deze vier pijlers in ons achterhoofd te houden, worden én blijven we een bijzonder krachtige wereldspeler in lijmen en kitten, met unieke oplossingen voor de professional en succesvolle proposities en concepten voor onze handelspartners.”

Bostik Benelux B.V.

Met de samenvoeging ontstaat het meest complete assortiment van lijmen en kitten.

 

Bostik B.V. en Bostik Benelux B.V.: een ijzersterk duo

Afzonderlijk waren Bostik en Den Braven al bijzonder sterk. Bostik, als wereldwijd speler in smart adhesives en Den Braven met world class technologieën op het gebied van afdichtingsmiddelen.

Een unieke combinatie met:

  • Een zeer uitgebreid productportfolio van hoogwaardige lijmen en kitten
  • IJzersterke merken
  • Een geoptimaliseerde supply chain
  • Continue support in category management.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details