NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
LIXIL legt zonne-energiepark aan op de GROHE productiesite in Albergaria (Portugal)

LIXIL legt zonne-energiepark aan op de GROHE productiesite in Albergaria (Portugal)

LIXIL Corporation, fabrikant van baanbrekende water- en woonproducten, kondigt de opening aan van een zonne-energiepark met 2.270 zonnepanelen, goed voor een totaal geïnstalleerd vermogen van 1.500 kilowattpiek (kWp) op zijn productiesite in Albergaria, Portugal. Deze investering maakt deel uit van de wereldwijde milieustrategie van LIXIL om tegen 2050 een CO2-uitstoot van 0% te bereiken door de milieu-impact van zijn activiteiten, producten en diensten te verminderen.

Het nieuwe zonne-energiepark zal 8% van de energiebehoefte van de productielocatie voorzien. Dankzij dit park zal de fabriek de CO2-uitstoot met meer dan 740 ton per jaar verminderen en ongeveer 1.500 kWp per jaar opwekken, wat overeenkomt met de energievoorziening van 120 huishoudens. 

Het zonne-energiepark bestaat uit twee afzonderlijke zones. Eén gebied waar zonnepanelen op de grond worden geïnstalleerd, en een ander gebied waar carports met zonnepanelen op geïnstalleerd zijn op het parkeerterrein van het bedrijf. Een aangenaam neveneffect: de meer dan 270 parkeerplaatsen zullen nu ook van bovenaf beschermd zijn tegen hitte, koude, regen en sneeuw. Tegelijkertijd zullen aansluitingen worden geïnstalleerd om oplaadpunten voor elektrische voertuigen mogelijk te maken.

Bij de opening van het zonne-energiepark waren de Portugese minister van Milieu en Klimaat, Duarte Cordeiro, de burgemeester van de gemeente Albergaria-a-Velha, António Loureiro, de Leader Plant Albergaria, Fittings, João Brás en de Leader Manufacturing Fittings, LIXIL International, Jens Harder aanwezig. 

Jens Harder, Leader Manufacturing Fittings, LIXIL International: “Wij zijn ervan overtuigd dat LIXIL een ecologisch steentje kan bijdragen dankzij innovatieve oplossingen. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen is een sleutelelement om onze ecologische voetafdruk verder te verkleinen. Sinds april 2020 produceren we al CO2-neutraal voor het merk GROHE en compenseren we de voorheen onvermijdelijke CO2-uitstoot.”

“Ik ben erg blij dat we 8% van onze jaarlijkse energiebehoefte zelf gaan kunnen voorzien. We hebben het immers over de productie van meer dan twee miljoen keukenkranen, 1,6 miljoen thermostatische cartouches en 1,4 miljoen thermostaten per jaar. Dit brengt ons stap voor stap dichter bij ons doel om onze productie zo duurzaam mogelijk te maken”, aldus João Brás, Leader Plant Albergaria, Fittings, LIXIL International.

Deze stap maakt onderdeel uit van een hele reeks initiatieven om duurzamer te produceren op GROHE’s productielocatie voor thermostaten, keukenkranen, GROHE Blue en Red en PVD Coloring*. Zo is ook de vermindering van het waterverbruik tijdens het productieproces een belangrijke factor. 

Het zonne-energiepark volgt op recente investeringen in groene energie in alle fabrieken van LIXIL-fittings. Zo werd er onlangs in Klaeng (Thailand) een zonne-energiepark in gebruik genomen en is de bouw op de sites in Lahr en Hemer (Duitsland) ook van start gegaan. Alleen al in Albergaria werd vorig jaar ongeveer vijf miljoen euro geïnvesteerd in productielijnen en machines voor capaciteitsuitbreiding om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. 

Lees meer over de fabriek in Albergaria, Portugal op GROHE’s digitale ervaringsplatform GROHE X

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details