NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Lucht-waterwarmtepomp met uiterst laag GWP
De Therma V R290 Monobloc kan eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening.

Lucht-waterwarmtepomp met uiterst laag GWP

Bij Thermo Comfort is sinds kort de Therma V R290 Monobloc lucht-waterwarmtepomp van LG verkrijgbaar. De warmtepomp maakt gebruik van het koudemiddel R290, dat een uiterst laag global warming potential (GWP) van 3 heeft. Daarmee anticipeert LG op de F-gassenverordening van de Europese Unie. 

De nieuwe R290-warmtepompen van de Therma V-serie zijn uitgevoerd als monobloc. Zo’n type warmtepomp bevat een gesloten koude­middel­circuit zodat bij installatie geen koeltechnische handelingen hoeven te worden uitgevoerd. De binnen- en buitenunits zijn enkel met water­voerende leiding met elkaar verbonden. 

Therma V R290 Monobloc lucht-waterwarmtepomp.

Verschillende vermogens

De Therma V R290 Monobloc lucht-water­warmtepomp is voorlopig beschikbaar in vier vermogens: 9 kW, 12 kW, 14 kW en 16 kW. In de komende jaren wordt het gamma uitgebreid naar verwarmingsvermogens in de range van 4 tot 9 kW met een voedingspanning 230 V. De nieuwe lucht-waterwarmtepomp heeft een uitstekende performantie op het gebied van waterverwarming en is zeer betrouwbaar bij lagere temperaturen. 

De warmtepomp is inzetbaar op bestaande verwarmingskringen tot 75 °C bij -7 °C buiten­temperatuur, tot 65 °C bij een buitentemperatuur van -7 tot -15 °C en tot 55 °C van -15 tot -25°C buitentemperatuur.

De warmtepomp maakt gebruik van het koude­middel R290, dat een uiterst laag global warming potential (GWP) van 3 heeft. Daardoor voldoet de warmtepomp aan de F-gassenverordening van de Europese Unie.

De nieuwe lucht-waterwarmtepomp heeft een uitstekende performantie op het gebied van waterverwarming en is zeer betrouwbaar bij lagere temperaturen.

Hydrobox of IWT-unit

Met goed op elkaar afgestemde binnen- en buitenunits biedt de R290-warmtepomp de hoogste rendementen. De Therma V R290 Monobloc met vermogen 12 kW heeft een energieklasse A+++ en een SCOP-score van 5,45 bij 35 °C vloerverwarming. Het systeem kan geconfigureerd worden met een hydrobox of een IWT-unit (integrated water tank) als binnenunit. De hydrobox is klein en compact en daardoor eenvoudig te installeren in kleinere ruimtes, waar de noodzaak van een aparte warmwatertank niet aanwezig is. De IWT-unit, ook compact, bevat een geïntegreerde boiler met een inhoud van 200 l warm tapwater. Het installeren van de warmtepomp kan veilig een eenvoudig gebeuren. 

Afstandsbediening

De Therma V R290 Monobloc kan eenvoudig worden bediend met een afstandsbediening. Software-updates en wijzigingen in de instellingen van de warmtepomp kunnen snel vanop afstand worden afgehandeld, zodat klanten er niet naar moeten omkijken. Ook is remote systeemdiagnose beschikbaar via LG’s Building Energy Control (BECON) cloud2.

Met goed op elkaar afgestemde binnen- en buitenunits biedt de R290-warmtepomp de hoogste rendementen.

Opleidingen

Wie een opleiding wenst over de Therma V R290 Monobloc of rond de zonnepanelen of een van de andere oplossingen die Thermocomfort verdeelt – voor verwarming, airconditioning en luchtbehandeling – kan daarvoor terecht bij de distributeur zelf. Thermo Comfort organiseert het hele jaar door verschillende opleidingen. 

De opleidingen, gratis voor de klanten van Thermo Comfort, gaan door in het eigen opleidingscentrum in Malle, de Engels Academy genaamd (naar de groep waar Thermo Comfort deel van uitmaakt, red.), en worden gegeven door experts van de desbetreffende merken. Er zijn korte en
meerdaagse opleidingen.

Wie meer info wenst over de opleidingen of een project wil bespreken kan mailen naar [email protected]. Bestaande klanten kunnen uiteraard contact opnemen met hun persoonlijke adviseur.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details