NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Lucht-waterwarmtepomp met unieke troeven
De Logatherm WLW176i AR is geschikt voor zowel renovatieprojecten als nieuwbouwprojecten.

Lucht-waterwarmtepomp met unieke troeven

Buderus brengt komende zomer de Logatherm WLW176i AR op de markt, een nieuwe lucht-waterwarmtepomp die R290 of propaan als koelmiddel gebruikt. “Vandaag zijn we niet langer de enige aanbieder van warmtepompen die dat milieuvriendelijke koelmiddel gebruiken, maar de Logatherm WLW176i AR heeft nog enkele andere unieke troeven”, vertelt productmanager Danielle Deferm.

Met een capaciteitsbereik van 4 tot 12 kW biedt de WLW176i AR een duurzame oplossing voor verschillende types van woningen.

De Logatherm WLW176i AR is een monobloc­warmtepomp die hoge aanvoer­temperaturen tot 75 °C levert. Daardoor is ze geschikt voor zowel renovatieprojecten – waar omwille van oude radiatoren zo’n hoge temperaturen vaak wenselijk zijn – als nieuwbouwprojecten. Met een capaciteitsbereik van 4 tot 12 kW biedt ze een duurzame oplossing voor verschillende types van woningen. “De warmtepomp maakt gebruik van R290 of dus propaan als koelmiddel”, begint Danielle Deferm te vertellen. “Dat zorgt ervoor dat de ze een GWP (global warming potential, een maat die het aardopwarmingsvermogen van een installatie uitdrukt, red.) van slechts 3 heeft. Dat is zeer laag. De modulerende werking van de warmtepomp zorgt ervoor dat de output voortdurend wordt aangepast aan de behoeften van het verwarmingssysteem, waardoor energie­verbruik en zo dus ook energiekosten worden geminimaliseerd. De Logatherm WLW176i AR is daarom een aantrekkelijke keuze voor milieu­bewuste consumenten.”

De Logatherm WLW176i AR is een monoblocwarmtepomp die hoge aanvoertemperaturen tot 75 °C levert.

Buitenunit met geruisloze werking

Maar de Logatherm WLW176i AR heeft meer te bieden dan enkel een uitstekende duurzaamheidsscore. Danielle Derferm: “Vandaag zijn we niet langer de enige aanbieder van warmtepompen die propaan als koelmiddel gebruiken, maar de Logatherm WLW176i AR heeft wel enkele andere unieke troeven. Dankzij enkele innovatieve ontwerp­kernmerken zoals onder meer een geopti­maliseerde ventilator, een geïnte­greerde geluids­demper, dubbele trillings­­ontkoppeling van de compressor en onze zogenaamde SILENT Plus-technologie heeft de buitenunit van de Logatherm WLW176i AR bijvoorbeeld een uiterst stille werking. Op markt kom je maar weinig buiten­units tegen die op dat vlak beter doen. Het maakt de warmtepomp uitermate geschikt voor toepassing in woonwijken.”

“De binnenunit is beschikbaar als wandmodel of als vloerstaand model. Zo kan hij worden aangepast aan de specifieke behoeften en beperkingen van elke installatie. Ze zijn heel compact, wat resulteert in minimale installatie­ruimte en een vlotte plaatsing. En ze hebben een prachtig design.”

Dankzij enkele innovatieve ontwerpkernmerken heeft de buitenunit van de Logatherm WLW176i AR een uiterst stille werking.

Eenvoudig beheer

Voor het beheer van de warmtepomp biedt Buderus het Logamatic EMS plus-controlesysteem aan, samen met de nieuwe Logamatic BC400-systeem­regeling. “Die systemen bieden geavan­ceerde functionaliteit voor het beheer van ver­warming, koeling en warm water en kunnen een­voudig worden aangesloten op het internet via wifi voor externe bediening via de MyBuderus-app”, weet Danielle Derferm.

Een installateur of eindklant die kiest voor een warmtepomp van Buderus, verzekert zich niet alleen van een performante en duurzame installatie, maar ook een uitgebreide service, zo geeft de productmanager nog mee. “Dankzij onze uitgebreide ervaring en expertise op het vlak van – onder meer – warmtepompen kunnen we onze klanten altijd met raad en daad bijstaan. En ik zeg wel klanten, maar eigenlijk spreken we liever over partners”, besluit Danielle Deferm.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details