NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Luchtbehandelingskasten essentieel voor het binnenklimaat
Alle benodigdheden voor een efficiënte ventilatie zijn standaard aanwezig.

Luchtbehandelingskasten essentieel voor het binnenklimaat

In de fabriek van Gembloux in België heeft Swegon haar nieuwe serie van ESENSA lucht­behandelingskasten ontwikkeld. Deze naam is niet toevallig gekozen. Het is een verwijzing naar de termen “essentieel” of “essentie”, afgeleid van het Latijn en het Esperanto.

En als er nu een woord is dat deze serie kenmerkt, dan is het wel “essentieel”, omdat alles wat nodig is voor een efficiënte ventilatie standaard aanwezig is: krachtige plugventilatoren, een geïntegreerde elektrische kast, TAC-regeling, een compacte behuizing (in de unieke tint RAL7016), en een warmtewisselaar met hoog rendement, al naargelang de versie een platenwisselaar of warmtewiel.

De uiterst compacte ESENSA PX TOP en RX TOP staan garant voor een flexibele installatie.

Verschillende varianten

De eerste 2 units van dit nieuwe gamma zijn de versies ESENSA PX TOP met platenwisselaar en ESENSA RX TOP met warmtewiel. Deze beide units beschikken over verticale aansluitingen die maximaal ruimtebesparend en dus zeer geschikt zijn voor krappe technische ruimten en renovatieprojecten van bestaande gebouwen.Met de ESENSA PX TOP kan men ruimten met een debiet tot 2.700 m³/h ventileren. Deze unit beschikt over een modulaire bypass en kan met een geïntegreerde elektrische voorverwarmingsbatterij uitgerust worden. De versie ESENSA RX TOP op haar beurt heeft een debietbereik tot 3.300 m³/h. Deze luchtbehandelingskasten kan men uitsluitend binnen installeren.

Berekeningen en certificering

De ESENSA PX & RX TOP worden geïntegreerd in de AHU Design selectie­software van Swegon, waarmee men de meest geschikte unit kan berekenen, afgestemd op de specifieke behoeften van een project. Het ESENSA-gamma geniet bovendien van prestaties gecertificeerd door EUROVENT.

De ESENSA PX TOP heeft 4 gestandaardiseerde maten, die men met opties en toebehoren kan personaliseren.

Regeling en bedieningsmodule

De ESENSA-units bevatten Swegon’s meest recente TAC-regelsysteem, waardoor de units functioneren met een constant debiet, een constante druk of vraaggestuurd (met optionele ruimtesensoren). Met het TAC-systeem kan men ook bv. tijdsperioden regelen of onderhoudstermijnen opvolgen. Men kan de units eenvoudig in bedrijf stellen en regelen via een app op de smartphone/tablet of via een optionele TACtouch aanraakmodule.

Opties en toebehoren

In het menu met de opties en het toebehoren vindt men onder andere de registers, interne elektrische verwarmingsbatterijen, externe water­voerende koel- of verwarmingsbatterijen en externe DX-batterijen. 

Montage ter plaatse

Alle units van het ESENSA-gamma zijn ontworpen op gestandaardiseerde basis, waardoor het materiaal zeer snel aan bezorgd kan worden. De opties en het toebehoren zijn na de levering ter plaatse te monteren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details