Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Luchtkwaliteit meten met CAPBs

blauwe-lijn_capbs-aq36_pr-foto-01_be1-kopieren

8 juli 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De hoeveelheid kooldioxide (CO2) in een ruimte speelt een belangrijke rol bij het comfort en de gezondheid van de mensen in die ruimte. Vooral in openbare gebouwen, scholen, zorginstellingen en op de werkvloer dient de luchtkwaliteit te worden gecontroleerd.

Speciaal voor het meten van de luchtkwaliteit is de CAPBs collectie van BLAUWE LIJN uitgebreid met twee nieuwe Sens modellen. De AQ35 en AQ36 passen net als alle Sens modellen op de CAPBs STm basishandgreep. U kunt de meetwaarden uitlezen en registreren via een smartphone of tablet met de gratis EuroSoft live app. De meetwaarden kunnen ook rechtstreeks worden toegevoegd aan het meetrapport van een BLAUWE LIJN meetinstrument. Met de CAPBs Sens AQ35 kunt u de CO2-concentratie in een ruimte meten en vaststellen of de mate van ventilatie met frisse lucht voldoende is. Het instrument heeft een NDIR-sensor met een meetbereik tot 10.000 ppm. Indien gewenst kan de meetwaarde ook in mg/m³ worden uitgelezen.

De CAPBs Sens AQ36 heeft dezelfde eigenschappen als model AQ35, maar bevat ook sensoren voor nauwkeurige meting van de temperatuur en relatieve luchtvochtigheid. Deze meetwaarden zijn samen met de CO2-concentratie belangrijke factoren voor het beoordelen van de luchtkwaliteit (IAQ). Indien gewenst kunnen deze instrumenten worden voorzien van een KWS kalibratiecertificaat.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details