NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Sortimo

Maatschappelijk verantwoord ondernemen bij Sortimo

Als internationaal opererend bedrijf zijn wij ons bewust van onze verantwoordelijkheid op het gebied van juridische, ecologische, maar ook culturele eisen en beloften. Op basis van alle deze richtlijnen hebben wij verschillende leidraden en gedragsrichtlijnen ontwikkeld die een duidelijke en bindende standaard voor maatschappelijk verantwoordelijk en milieubewust handelen in ons bedrijf definiëren.

Sortimo neemt zijn verantwoordelijkheid!

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel en is voor ons vanzelfsprekend.

Wij blijven trouw aan onze missie om producten te maken die het mobiele werken (roaming, point-to-point) van onze klanten vergemakkelijken en optimaliseren. Wij voelen ons tegelijkertijd verplicht om dit op een manier te doen waarbij de hulpbronnen van de aarde niet uitgeput raken. Deze verplichting bevestigt onze verantwoordelijkheid voor onze gehele waardeketen die verder gaat dan onze locaties en tevens door de levenscyclus van onze producten loopt.

Reinhold Braun, bedrijfsleider Sortimo International GmbH.

Waardeketen

Maatschappelijke verantwoordelijkheid: wij stimuleren de regionale economie doordat wij uitsluitend op één locatie produceren en trouw blijven aan onze regionale leveranciers.

Bedrijfsmanagement: het doel is ambitieus – wij slaan de weg in van een klimaatneutrale, CO2-neutrale productie op de locatie Zusmarshausen om zo een CO2-neutraal product- en dienstenaanbod te ontwikkelen. Deze doelstelling willen wij op basis van vier pijlers realiseren: koolstofarm productdesign, energie-efficiëntie, hernieuwbare stroom en koolstofreductie. Voor ons is al jaren vanzelfsprekend dat alle Code of Conduct-relevante onderwerpen bij de keuze van leveranciers en onderaannemers alsook de richtlijnen voor een duurzame inkoop met betrekking tot arbeids- en mensenrechten alsook corruptiebestrijding strikt worden nageleefd.

Duurzaamheid: Sortimo produceert uitsluitend in Zusmarshausen waardoor de gehele waardeketen ressource-efficiënt kan worden gerealiseerd. Lange leverings- en productieketens worden zo voorkomen en er worden duurzame materialen gebruikt om de CO2-emissies zo laag mogelijk te houden. De bedrijfspanden van Sortimo zijn aan de natuurlijke omgeving aangepast en voorzien van fotovoltaïsche installaties, zodat een deel van de productie al op zonne-energie draait. Met het Sortimo Innovationspark Zusmarshausen werd een eerste succes op weg naar een CO2-neutrale productie gerealiseerd. Want door het laadpark is een sectorkoppeling voor een gezamenlijk energiebeheer mogelijk en kan op lange termijn “blauwe stroom van Sortimo” worden geproduceerd en opgeslagen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details