NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Meer dan 2.000 kilometer kabel voor AZ Delta

Meer dan 2.000 kilometer kabel voor AZ Delta

In maart opende het nieuwe AZ Delta ziekenhuis in Roeselare de deuren. Een prestige project, ook voor Cebeo. Want met de stipt geplande levering van meer dan 2000 kilometer (!) kabel, speelde Cebeo een cruciale rol in het vlotte verloop van de elektriciteitswerken. EEG, Electro Entreprise Gullegem, wist dat het hiervoor geen betere partner kon kiezen dan Cebeo. 

Een defecte waterleiding tijdens de laatste fase van de werken stelde de plechtige opening van het nieuwe AZ Delta nog even uit. Maar afgelopen maand gingen de deuren dan toch officieel open. Grootschalige projecten als deze kunnen om allerhande redenen vertraging oplopen. Daarom is tijdige levering van materiaal ook zo belangrijk. Want elke vertraging kan een domino-effect veroorzaken.

dsc_9145-kopieren

Cebeo beschikt over een enorme centrale voorraad kabel, zowel in volume als in diverse soorten.

 

Enorme kabelvolumes

Laat zo’n logistieke operatie nu net een sterkte zijn van Cebeo. “Wij zijn al jaar en dag partner van Cebeo”, getuigt Joost Verschuere, Projectleider bij EEG. “Wij stonden in voor alle werken gaande van hoog- tot laagspanning, camerabewaking en toegangscontrole. En dus ook alle bekabeling. Voor het kabelgedeelte wisten we dat Cebeo kon voldoen aan onze noden: stipte leveringen en enorme volumes. Want hoe noem je volumes als 1200 kilometer data- en 40 kilometer glasvezelkabel anders?”

Continuïteit verzekeren

Rik Desmet, Key Account Manager bij Cebeo: “Ook voor bewegingsdetectoren, patchkasten, datacenters en alle schakelmateriaal deed EEG een beroep op Cebeo. In april 2017 leverden we een eerste batch kabel. Daarna verliep alles op geplande tijdstippen, ‘op afroeporder’. Zo werd de continuïteit van de werken verzekerd, zonder dat er grote volumes te lang ongebruikt op de werf hoefden te liggen. Een project met een looptijd van tweeënhalf jaar kan alleen vlot verlopen met duidelijke afspraken, en het nakomen ervan.”

“Een andere uitdaging,” gaat Rik Desmet verder, “was om zoveel mogelijk verbindingen te maken op een beperkte oppervlakte. “Maar ook daar wist Cebeo met het juiste materiaal een oplossing te bieden.”

dsc_9185-kopieren

In maart opende het nieuwe AZ Delta ziekenhuis in Roeselare de deuren.

 

Van Roeselare naar Kiev

Tot slot: Cebeo beschikt over een enorme centrale voorraad kabel, zowel in volume als in diverse soorten. Maar voor dit project werd er extra geanticipeerd. Daarom werden verschillende grote hoeveelheden op stock genomen. Alles samen? 2320 kilometer kabel. Ofwel het equivalent van de afstand Roeselare – Kiev!


Kabel: duizeling­wekkende cijfers!

 • 40 km glasvezelkabel
 • 1200 km datakabel
 • 130 km aardingsdraad
 • 690 km voedingskabel
 • 180 km brandvrije kabel
 • 80 km sturingskabel

 

AZ Delta in 5 cijfers

 • 115.000 m²
 • 700 bedden voor langere opnames
 • 110 bedden in dagziekenhuis
 • 2500 mensen tewerkgesteld
 • Kostprijs 425 miljoen euro

 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details