NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Meer dan 600 Brusselse bouwbedrijven zetten zich in voor de omschakeling naar circulair bouwen

Meer dan 600 Brusselse bouwbedrijven zetten zich in voor de omschakeling naar circulair bouwen

Het programma “Build Circular.Brussels”, dat in het najaar van 2020 van start is gegaan tegen de achtergrond van de gezondheidscontext, viert zijn eerste jaar en overtreft de ambitie van 600 geëngageerde bedrijven! Het programma, dat de klimaatimpact van de bouwsector wil verminderen, heeft al bijna 120 bedrijven ondersteund en meer dan 650 mensen opgeleid. Het team zal zijn opdracht in 2022 voortzetten en kosteloos ondersteuning blijven bieden aan bouwbedrijven die actief zijn in het Brussels Gewest en die voor een circulaire aanpak willen kiezen.

Sinds meer dan een jaar werken de CBB-H (Confederatie Bouw Brussel-Hoofdstad) en ConstruCity.brussels samen met het WTCB (Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf) aan de uitvoering van het project Build Circular.Brussels: bedrijven een gepersonaliseerd traject aanbieden dat is aangepast aan hun behoeften, inclusief begeleiding en opleiding op maat onder begeleiding van deskundigen. Deze bereidheid van het Brussels Gewest om professionals uit de bouwsector te ondersteunen en op te leiden, past in de nieuwe RENOLUTION-strategie om de Brusselse gebouwen te renoveren. Het doel is het gemiddelde energieverbruik per inwoner tegen 2050 met een factor drie te verminderen. Het energieverbruik van de gebouwen in Brussel is een van de hoogste in Europa. Het is verantwoordelijk voor meer dan de helft van de uitstoot van broeikasgassen in Brussel. 

Voor Alain Maron, Brussels minister van Leefmilieu, Klimaattransitie en Energie: 

“Duurzame renovatie is de kern van het Renolution-project. De uitdaging is om samen de renovatie van gebouwen te versnellen, voor het klimaat, voor de energierekeningen en voor de werkgelegenheid in Brussel. De Brusselse regering werkt nauw samen met architecten, projectontwikkelaars, aannemers, de financiële sector, administraties en de politieke wereld om overleg te plegen en samen de instrumenten te ontwikkelen om deze strijd te winnen.

Lijst met ondernemingen die aan circulair bouwen doen voor kandidaat-bouwers en -verbouwers 

De ondernemingen die zich het meest inzetten voor Build Circular.Brussels staan op een lijst die up-to-date wordt gehouden door Build Circular.Brussels. Die omvat vandaag al 60 bedrijven en de bedoeling is dat zij op ruime schaal wordt verspreid bij publieke en private opdrachtgevers die renovatiewerken willen uitvoeren. Homegrade.brussels, het aanspreekpunt voor eigenaars in het Brussels Gewest, zal de lijst verspreiden in het kader van zijn opdracht voor RENOLUTION.

Laurent Schiltz, Secretaris-generaal van de CBB-H:

“De sector toont een groeiende belangstelling voor duurzame renovatietechnieken. De verlenging van het programma in 2022 zal ons in staat stellen de steun voor de specifieke behoeften van de bedrijven te consolideren.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details