NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Meet en regel de luchtkwaliteit voor een gezond binnenklimaat
De CDS201 ruimtesensor is een oplossing voor de regeling van ventilatie en gebouwautomatisering in residentiële en commerciële toepassingen.

Meet en regel de luchtkwaliteit voor een gezond binnenklimaat

Architecten en bouwheren hechten vandaag veel belang aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Goede luchtkwaliteit en een aangename temperatuur zijn dan onontbeerlijk. CaTeC biedt een ruim assortiment meetinstrumenten, sensoren en datalogsystemen die helpen om onder meer de relatieve vochtigheid en CO2 in de lucht, het ventilatieniveau en de temperatuur in een gebouw of ruimte te meten. De internationale toeleveranciers zijn marktleiders in hun vakgebied. CaTeC staat voor kwaliteit op het vlak van advies, verkoop, levering, ondersteuning, service én kalibratie.

Het hoofdkantoor van CaTeC in Wateringen (Nederland).

In onze hedendaagse maatschappij draait alles rond luchtdicht en energiezuinig bouwen en renoveren. Isoleren is de boodschap. Maar wie isoleert, moet ook maatregelen nemen om een goede luchtkwaliteit te creëren. “Verse lucht en een aangename temperatuur zorgen voor een gezonde leef- en werkomgeving, waar mensen zich comfortabel voelen en zich ook voor langere tijd voluit kunnen concentreren. De relatieve vochtigheid, het CO2-niveau en de temperatuur zijn zaken die mee bepalen of de binnenlucht in orde is,” zegt Francis van Dooren, area sales manager BeLux bij CaTeC bv. “Je kan dat echter niet zien of voelen: meten is weten. Daarvoor bestaan meetinstrumenten en sensoren, die op verschillende locaties in een gebouw aangebracht worden. Met de verkregen data wordt het binnenklimaat nauwkeurig in kaart gebracht, waardoor bijvoorbeeld ventilatie en temperatuur automatisch en op een continue basis bijgestuurd kunnen worden.”

De EE212 is een uniek concept van relatieve vochtigheid opnemers voor HVAC-toepassingen.

Meetinstrumentatie

CaTeC is een exclusief importeur voor de Benelux van een breed gamma aan meetinstrumenten en sensoren. De klemtoon ligt daarbij op het meten van de klimaatparameters en het registreren en analyseren van die meetsignalen. In een eerdere reportage hadden we het bijvoorbeeld voornamelijk over meteo toestellen ten behoeve van de gebouwautomatisatie. Nu leggen we de klemtoon op het bepalen van het binnen­klimaat in gebouwen. Zo omvat het assortiment verschillende voelers, transmitters en modules voor het meten van relatieve luchtvochtigheid op basis van de absolute vochtigheid en de temperatuur. Er zijn diverse modellen, zelfs voor toepassingen met hoge vochtigheid. Ook voor het meten van de luchtkwaliteit, zoals het CO2-niveau, kunnen bij CaTeC diverse opnemers gevonden worden: vaste systemen, handmeters, modules en dataloggers (vaak in combinatie met de relatieve vochtigheid en de temperatuur).

De TSI-familie bestaat uit handmeters voor het afregelen van HVAC-installaties voor luchtsnelheid, debiet en andere klimaatparameters.

Drie producten extra in de kijker

“Met de CDS201 bieden we een oplossing voor de regeling van ventilatie en gebouwautomatisering in residentiële en commerciële toepassingen. Deze veelzijdige ruimtesensor met een modern design wordt tegen de wand gemonteerd. Hij is gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen en combineert de meting van CO2, temperatuur en relatieve vochtigheid. Dit product is uitgerust met zowel analoge als digitale uitgangen,” geeft Francis van Dooren aan. “Binnen ons assortiment vindt men ook de TSI-familie. Die bestaat uit handmeters in diverse uitvoeringen voor het afregelen van HVAC-installaties voor luchtsnelheid, debiet en andere klimaatparameters, zoals temperatuur-verschildruk, CO2, CO en relatieve vochtigheid. Dit assortiment omvat onder meer thermo en vleugelrad anemometers en micro manometers. Tot slot wil ik graag nog even de klemtoon leggen op de EE212, een uniek concept van relatieve vochtigheid opnemers voor HVAC-toepassingen. Dankzij de uitwisselbare vochtigheidssensor wordt bespaard op uw kalibratie. De tip van de sensor kan eenvoudig vervangen worden door een nieuwe gekalibreerde versie. De kostprijs van deze omwisseling ligt veel lager dan voor een volledige kalibratie.”

CaTeC biedt een breed gamma aan hoogwaardige meetinstrumenten en sensoren maar zet ook fors in op service om klanten van a ot z te begeleiden.

Service

CaTeC is verantwoordelijk voor de verdeling en levering van alle meet­instrumenten, sensoren en dataloggers, maar gaat nog een stap verder om de klanten te ontzorgen. “We beschikken over een team van specialisten die klanten adviseren en assisteren bij de aankoop van een geschikte oplossing,” sluit de sales manager af. “We staan echter ook in voor de revisie en het onderhoud van onze huismerken én voor de kalibratie van de systemen op locatie of in ons atelier, dat uitgerust is met verschillende faciliteiten, waaronder klimaatkamers, lichtbanken, gasinstallaties en een geaccrediteerde windtunnel. Op die manier zijn onze klanten verzekerd van een correcte en nauwkeurige meting.” 

Op zoek naar meetinstrumentatie voor klimaat­toepassingen buiten én binnen? Dan is CaTeC de ideale partner om je project van a tot z te begeleiden. De specialisten staan dagelijks klaar met raad en daad om u de beste service te garanderen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details