NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Meetspecialist lanceert volautomatische pomp voor het vacumeren van koelsystemen en warmtepompen
Vacumeren is een belangrijk onderdeel van de ingebruikname en het onderhoud van koelsystemen en warmtepompen.

Meetspecialist lanceert volautomatische pomp voor het vacumeren van koelsystemen en warmtepompen

Testo, specialist in elektronische meetapparatuur, innoveert met de vacuümpomp testo 565i. De pomp vacumeert koelsystemen en warmtepompen volautomatisch en bezorgt de technieker zo een aanzienlijke tijdsbesparing. Het hele vacumeringsproces kan bovendien met de smartphone worden geregeld.

Vacumeren is een belangrijk onderdeel van de ingebruikname en het onderhoud van koelsystemen en warmtepompen. Het proces waarborgt dat een installatie goed presteert en lang meegaat, door ongewenste vreemde gassen en vochtigheid te verwijderen. Alleen kan dat vacumeringsproces vele uren duren, zeker als het over grotere installaties gaat.

Daarom heeft Testo het proces met zijn nieuwe vacuümpomp testo 565i geautomatiseerd, zodat de technieker in de tussentijd alvast andere taken kan uitvoeren. Na een eenmalige configuratie verzorgt testo 565i het vacumeringsproces geheel zelfstandig: de vacuümpomp stuurt bij indien nodig en stopt de vacumering automatisch bij het bereiken van de vacuüm-doelwaarde. De technieker kan daarna dan meteen beginnen met het vullen van de installatie en alle gegevens over de lekdichtheid bekijken die de pomp tijdens het vacumeringsproces verzameld heeft en naar zijn smartphone heeft gestuurd.

Met de testo Smart App kan het hele vacumeringsproces via de smartphone worden geregeld.

Afstandsbediening via de smartphone

“Efficiëntie en flexibiliteit worden steeds belangrijker, zeker in tijden van gebrek aan geschoold personeel”, vertelt managing director van Testo België Jeroen Van der Kelen over de innovatie. “Daarom gaan we ook met de testo 565i voor een verbeterde workflow, met consequente connectiviteit tussen de instrumenten en met de smartphone als centraal platform. Zo kan met de testo Smart App het hele vacumeringsproces via de smartphone worden geregeld en kunnen alle verzamelde gegevens worden opgeslagen of rechtstreeks als meetrapport worden verstuurd. Dat biedt techniekers een maximale flexibiliteit en bedieningscomfort.” 

De pomp biedt techniekers een maximale flexibiliteit en bedieningscomfort.

Compatibiliteit met brandbare koudemiddelen

Aangezien de vraag naar klimaatvriendelijke(re) oplossingen steeds groter wordt, worden milieuvriendelijke(re) koudemiddelen alsmaar vaker toegepast. Die zijn echter wel brandbaar. Testo garandeert daarom ook bij brandbare koudemiddelen van de klassen A3 en A2L een veilige toepassing van zijn nieuwe vacuümpomp, zodat ze geschikt is voor het vacumeren van de meest moderne koelsystemen en warmtepompen.

Na een eenmalige configuratie verzorgt testo 565i het vacumeringsproces geheel zelfstandig.

Veiligheid en comfort

Ook aan de veiligheid heeft Testo gedacht. Zo verhindert de geïntegreerde terugslagklep vacuüm­verlies zelfs in het geval van een stroom­onderbreking, met een hoge mate van betrouwbaarheid tot gevolg. Tot slot rustte Testo de 565i ook uit met een groot kijkglas dat de technieker in staat stelt het oliepeil snel te beoordelen en hem zo toelaat snel olie af te tappen of bij te vullen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details