NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Megger MFT-X1 installatietester

Megger MFT-X1 installatietester

EURO-INDEX presenteert met de Megger MFT-X1 de eerste van een nieuwe generatie installatietesters voor het testen van laagspanningsinstallaties bij inbedrijfstelling, periodieke controle en het stellen van een gedetailleerde diagnose bij storingen. Het toestel biedt uitgebreide functionaliteit en de mogelijkheid om functies aan te passen en zelfs nieuwe functionaliteit toe te voegen via firmware-upgrades. Deze upgrades kunnen door de gebruiker worden gedownload en toegepast op het instrument.

De MFT-X1 is bijzonder gemakkelijk te bedienen met 2 draaiknoppen en een groot TFT-kleurendisplay met hoog contrast. Met de kleur-gecodeerde draaiknop kiest u de gewenste functie. De kleur van deze functie wordt ook weergegeven als achtergrond in het display. De functionaliteit van de 5 knoppen aan de bovenzijde van het display is afhankelijk van de gekozen testfunctie en wordt duidelijk weergegeven. Met de rechter draaiknop selecteert u het gewenste meetbereik of de testopties. Het instrument biedt helpfuncties met aansluitschema’s voor elke meting.

  • De MFT-X1 is o.a. voorzien van een testfunctie voor 6 mA aardlekschakelaars, waardoor het toestel in combinatie met de optionele Megger EVCA210 testadapter geschikt is voor het testen van de elektrische veiligheid en functionaliteit van laadpunten voor elektrische voertuigen.
  • Het instrument biedt unieke functies die testen sneller, betrouwbaarder en zelfs nauwkeuriger maken, waaronder configureerbare aardlekschakelaartesten, True Loop meettechnologie en de gepatenteerde Confidence Meter.
  • Met CertSuite biedt Megger een handige en veilige softwareoplossing voor het creëren, printen en bewaren van professionele certificaten en meetrapporten. Deze software is “cloud based” en beschikbaar als Android en iOS app voor smartphones en tablets en tevens te gebruiken via een browser op een laptop of desktop PC.

Klik hier voor meer informatie over de Megger MFT-X1

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details