NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Megger MPAC128 akoestische camera

Megger MPAC128 akoestische camera

De Megger MPAC128 is een praktische camera die in staat is om lekken in perslucht-, gas- en vacuümsystemen zichtbaar te maken. Het toestel kan daarnaast ook worden toegepast voor het zichtbaar maken van deelontladingen in verdeelkasten en hoogspanningsapparatuur.

De MPAC128 is voorzien van 128 microfoons die tot op een afstand van 120 meter het specifieke geluid van een lek of deelontlading waarnemen. De exacte richting van het lek wordt vastgesteld door een meting van de tijdsvertraging van dit geluid tussen de verschillende microfoons. Naast de microfoons is er ook een camera gericht op het gebied dat wordt geïnspecteerd. De locatie van het lek of de deelontlading wordt vervolgens op de juiste plaats met kleuren weergegeven over het visuele beeld. Met de focusfunctie kunnen storende geluiden en ruis worden geëlimineerd.

Met zijn stevige aluminium behuizing en beschermingsklasse IP54 is dit instrument inzetbaar in vrijwel alle omstandigheden. Om het instrument te bedienen hoeven slecht 2 parameters te worden ingesteld, namelijk het frequentiebereik en het dynamische bereik.

De MPAC128 is in staat zowel stilstaande beelden als video op te slaan. Met de bijgeleverde software kunnen de resultaten worden geanalyseerd, gearchiveerd en gerapporteerd. Er is een ook een ATEX gecertificeerde versie van de MPAC128 verkrijgbaar, die geschikt is voor het verrichten van metingen in Zone 2.

Meer informatie over de Megger MPAC128: https://euro-index.be/nl/product/megger-mpac128/

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details