NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
​Met maatwerk van een onveilige site een veilige site maken
Een ALIXO-Stepover laat toe om veilig over hindernissen te kunnen wandelen.

​Met maatwerk van een onveilige site een veilige site maken

De ALIXO-Stepovers, het I-Beam ondersteuningssysteem van Big Foot Systems voor de groepen, en de dakdoorgangen in aluminium van ALIXO. 

Koeltechnische installaties staan regelmatig opgesteld op het dak van een gebouw. Veiligheid is op zo’n precaire locatie natuurlijk geen overbodige luxe. Gelukkig bestaan er oplossingen die technici toelaten om zich veilig over de daken te begeven. Linum Europe is een gekende en vaste waarde voor het leveren van dergelijke oplossingen. Bovendien is de firma vertrouwd met maatwerkoplossingen, wat in dit project, het slachthuis in Lichtervelde, geen overbodige luxe was. 

Installatiebedrijf IKR uit Ruiselede deed dan ook een beroep op Linum om het dak beter te beveiligen. Olivier Trizzulla, Sales Manager bij Linum Europe, licht toe: “De installaties lopen over verschillende gebouwen op de site, en de verschillende daken bevinden zich bovendien niet op dezelfde hoogtes. Er moest dus een oplossing gevonden worden om zich veilig over de verschillende daken te kunnen verplaatsen, om toegang te krijgen tot de koel­installaties. Voordien maakten de technici gebruik van gewone ladders, maar dat was een bijzonder onveilige manier.”

Big Foot Systems: deze stevige, multifunctionele sokkels zijn uitstekend geschikt zijn voor het stabiel en veilig bevestigen van zware units als luchtbehandelingsgroepen op daken.

Geen dakperforatie

Linum Europe koos ervoor om overal zijn ALIXO-Stepovers te plaatsen. Een ALIXO-Stepover laat, zoals de naam doet vermoeden, toe om veilig over ­hindernissen te kunnen wandelen. De Stepover roest niet, is gemakkelijk ­waterpas te zetten en laat maatwerk toe. Trizzulla: “Dit was de beste op­lossing, die zelfs in extreme weersomstandigheden, zoals sneeuw en gladheid, een garantie geeft op veiligheid. Daarnaast moesten we er ook voor zorgen dat alles op het dak kon komen zonder mechanische bevestiging aan het dak. Het dak mocht immers niet geperforeerd worden, om het risico op waterinfiltratie te elimineren. Dat is perfect mogelijk met onze Stepovers. Deze rusten op kunststof voeten en hebben een rubberen onderlaag. Enkel dit gedeelte komt in contact met de dakbedekking.” Iedere Stepover is zo berekend dat er een gelijkmatige drukverdeling van de lasten op het dak is. “Bij offerte voorzien we daarom een druklast- en windlastberekening”, aldus Trizzulla. 

Daarnaast leverde Linum ook I-Beam ondersteuningssystemen voor de luchtgroepen, van het merk Big Foot Systems. Deze stevige, multifunctionele sokkels zijn uitstekend geschikt zijn voor het stabiel en veilig bevestigen van zware units als luchtbehandelingsgroepen op daken. De aluminium dak­doorgangen van ALIXO maken het dan weer mogelijk om leidingen en ­kabels op een gemakkelijke en waterdichte manier door het dak te krijgen. Alle ­naden van deze dakdoorgangen zijn gelast, wat een perfecte waterdichtheid garandeert. Dankzij een afneembare kap kunnen leidingen eenvoudig geplaatst worden. Trizzulla: “Alles bij elkaar genomen zorgen we bij Linum voor een totaalaanbod aan kwaliteitsvolle en veilige rooftop installatiematerialen, geruggesteund door onze jarenlange ervaring. Deze installatie is er een perfect voorbeeld van.”

De aluminium dakdoorgangen van ALIXO maken het mogelijk om leidingen en kabels op een gemakkelijke en waterdichte manier door het dak te krijgen.

Creativiteit

Linum Europe heeft niet voor niets een betrouwbare reputatie opgebouwd in deze materie. De experts van de firma kwamen meermaals ter plaatse, voor een eerste werfbezoek en nadien nog eens voor een definitieve opmeting, en tekenden de complete oplossing op maat uit voor – en in overleg met – de installateur. Eenvoud, flexibiliteit en stabiliteit stonden hierbij centraal, en daarbij kwam heel wat creativiteit bij kijken. Het bedrijf kan rekenen op een eigen studiedienst, die snel een eerste follow-up kan bieden op technische vraagstukken. “We gaan er bovendien prat op een oplossing te bieden die ­gemakkelijk op de site geraakt en waarbij de installatie zichzelf uitwijst. Het materiaal wordt als ‘mecano’-systeem geleverd, wat een eenvoudige ­assemblage op de werflocatie zelf mogelijk maakt. De Stepovers worden elk apart verpakt, zodat alles overzichtelijk blijft”, voegt Trizzulla toe.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details