NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
“Meten is weten”
“Dankzij onze KNX-oplossingen automatiseren we de hele woning en zijn bewoners in staat vanop afstand hun energieverbruik in huis op te volgen en te beperken.”

“Meten is weten”

Alle gebouwen moeten steeds zuiniger, efficiënter, gebruiksvriendelijker en veerkrachtiger worden. Een evolutie ingegeven door de klimaatverandering en recent extra gevoed door de almaar stijgende energieprijzen. Privéwoningen vormen geen uitzondering op deze trend. Om aan deze behoeften tegemoet te komen, ontwikkelde Schneider Electric een reeks innovatieve oplossingen.

De voorbije maanden waren de stijgende prijzen niet uit het nieuws te branden. Aan de kassa van de supermarkt, bij de bakker, aan de pomp, noem maar op. Alles werd duurder. Ook de benodigde materialen voor nieuwbouw of renovatie swingden de pan uit. En wat dan gezegd van de elektriciteit- en gastarieven op onze jaarlijkse verbruiksfacturen? “Een zuiniger huis, daar gaan we voor”, aldus Schneider Electric.

De PrismaSeT S is snel een eenvoudig te monteren wat een besparing qua tijd, ruimte en geld oplevert.

Mensen centraal

Hoe minder je verbruikt, hoe minder je moet betalen. “Alles begint uiteraard bij het meten en opvolgen van het energieverbruik”, weet Schneider Electric. “Daarom dat we met onze PowerTag meetoplossing de bewoners van een woning een handje helpen. Via een gebruiksvriendelijke en intuïtieve app zijn ze immers in staat het energieverbruik per circuit op te volgen in real time én in te grijpen om het elektriciteitsverbruik in te dijken.” De KNX-oplossingen van Schneider Electric gaan een stapje verder. “We automatiseren daarmee de woning en geven de bewoners de mogelijkheid in te grijpen qua verwarming, airconditioning, verlichting en zonwering”, klinkt het. “Ze hoeven daarvoor zelfs niet thuis te zijn, het kan ook vanop afstand. Jaloezieën bedienen om in de zomer de zonnewarmte te beperken, de lichtintensiteit aanpassen aan specifieke behoeften, alle stopcontacten in de keuken uitschakelen en zo bijvoorbeeld vermijden dat een aangesloten frituurpan een brand veroorzaakt. Allemaal specifieke voorbeelden van mogelijkheden die hun nut in het dagelijkse leven én in het beperken van het energieverbruik reeds hebben bewezen.”

De intelligente beheermodule Wiser for KNX.

Eigen net

Met de Wiser for KNX gaat Schneider Electric nóg een stapje verder. De Wiser for KNX is immers een intelligente beheermodule waarmee bewoners als het ware een microgrid bij hen thuis creëren. “De module stelt de bewoner in staat om verbruiksprioriteiten op te stellen in functie van de energiebron”, legt de fabrikant uit. “De elektrische wagen opladen met de energie van de zonnepanelen overdag of ’s nachts wanneer het verbruik minder is. Maar ook de trends van uur tot uur opvolgen of de verwarming aanpassen aan de mate van het daglicht zijn voorbeelden van mogelijke handelingen met de Wiser for KNX.”

Schneider Electric denkt ook aan de installateur bij de ontwikkeling van innovatieve producten en oplossingen die gemakkelijk te plaatsen zijn.

Handig werken

Schneider Electric denkt ook aan de installateur bij de ontwikkeling van innovatieve producten en oplossingen. “De kosten van elektriciteit worden in projecten vaak onderschat”, aldus Schneider Electric. “We ontwikkelden een hele reeks kasten en apparaten die door hun eenvoudige installatie meteen aantrekkelijk in gebruik worden voor de installateur. Snel en eenvoudig monteren betekent immers een besparing qua tijd, ruimte en geld. Denk maar aan onze PrismaSeT S behuizingen die voorzien zijn van handige features om de montage te vergemakkelijken. Alle zijden zijn verwijderbaar en dat zorgt voor de beste toegankelijkheid terwijl de gemakkelijk afneembare DIN-rails voor de nodige bewegingsruimte zorgen. Ruimte besparen doen we door de meetapparatuur direct onder- of bovenaan de stroomonderbreker te monteren.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details