NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Meteorologiesensoren voor gebouwautomatisering
De USM1+ is de opvolger van het USM1 ultra sonore meteo-station.

Meteorologiesensoren voor gebouwautomatisering

Nauwkeurig weersomstandigheden waarnemen draagt bij aan goede gebouwautomatisering. CaTeC heeft als importeur van meet­instrumenten en sensoren veel expertise op dit gebied. Of het nu gaat om toepassingen voor ziekenhuizen, zorgcentra of in de glastuinbouw, het bedrijf helpt klanten graag bij het vinden van de juiste oplossing voor specifieke toepassingen.

De USM1+ is de opvolger van het USM1 ultra sonore meteo-station, uitgerust met sensoren voor wind, weerslag, relatieve vochtigheid, temperatuur, barometrische druk en licht. Nieuw bij de USM1+ is de keramische neerslagdetector die de radar neerslag opnemer ondersteunt zodat pollen en insecten geen valse neerslagwaarden geven. Hiermee wordt voorkomen dat dakluiken en ramen automatisch sluiten wanneer dit niet nodig is. 

Daarnaast is de USM1+ uitgerust met een algoritme dat de globale straling berekent uit de gegevens van de Lux lichtsensoren. Op deze wijze verkrijgt de gebruiker een goed beeld van de op dat moment effectieve aanwezige energie. Standaard wordt het station geleverd met 8x 0-10V analoge uitgangen en een digitale uitgang die te configureren is naar Modbus of een Thies ASCII protocol. Het weerstation wordt voornamelijk toegepast bij gebouwautomatisering, scheepvaart, brug-, tunnel- en sluisbewaking, glastuinbouw en toepassingen in het verkeer.

De WSC11 is een compact en compleet meteo-station dat is ontwikkeld voor kleinere gebouwen met een GBS-systeem en land- en tuinbouwtoepassingen.

WSC11

Een tweede voorbeeld van een weerstation uit het assortiment van CaTeC is de WSC11. Dit is een compact en compleet meteo-station dat is ontwikkeld voor kleinere gebouwen met een GBS-systeem en land- en tuinbouwtoepassingen. Het instrument meet de relatieve vochtigheid en temperatuur, windsnelheid en -richting, licht in de windrichtingen O, Z, W, barometrische druk, schemer, neerslag en globale straling. De windmeting gebeurt met behulp van een thermische meting. De neerslag wordt bepaald met een gevoelige keramische sensor die bestand is tegen verontreinigingen en slijtvast is. 

Het station is uitgerust met een GPS-module en ontvangt automatisch locatie, tijd, datum en hoogte van het station. Hierdoor is het mogelijk de barometrische druk met de hoogte te compenseren. De drie Lux-sensoren zorgen voor het aansturen van zonwering. Het compacte meteostation bevat geen bewegende delen en is onderhoudsvrij.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details