NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Modern en fris softwarepakket richt zich specifiek op installatiesector

Modern en fris softwarepakket richt zich specifiek op installatiesector

Een doorgedreven digitalisering van de administratie is al langer aan de orde van de dag in de bouw- en installatiesector. Met ROBAWS is er nu een gloednieuw pakket op de Belgische markt, dat bovendien specifiek op deze sector gericht is. Met de digitale app Wappy beschikt ROBAWS daarnaast ook over een intuïtieve oplossing voor het digitaliseren van werkbonnen.

“De bouwsector kent zijn specifieke benodigdheden”, steekt zaakvoerder ­Michaël Van Robaeys van wal. “Een succesvol project staat of valt met planning: het inplannen van werven, materialen en werknemers is van cruciaal belang.” En net op dat vlak biedt ROBAWS een grote meerwaarde. Het pakket is bijzonder projectmatig opgevat – “heel anders dan een standaard ERP-pakket” –, en is zo uitstekend geschikt voor het plannen en opvolgen van projecten. ROBAWS biedt daarnaast ook uitgebreide mogelijkheden inzake offertes, (na)calculatie, stockbeheer en facturatie. “Zowel op vlak van facturatie als voor de nodige analyse achteraf, is ROBAWS eigenlijk onmisbaar”, zegt Van Robaeys.

Fris en modern

ROBAWS is nog een bijzonder jong pakket is, en oogt dus fris en modern. “Een groot voordeel is dat de software volledig web-based is. Er hoeft dus geen software gedownload worden, en de werknemers kunnen de applicatie vanop elke plek, op elk moment raadplegen.” Van Robaeys is zelf softwareo­ntwikkelaar, en lanceerde ROBAWS in 2017, na uitvoerige contacten met relevante adviesraden voor de bouwsector.

Naast ROBAWS is er ook nog Wappy, een digitale werkbon-app die het ­registreren van uren en materiaal gemakkelijker maakt. Het voordeel van deze app? Tijd besparen, zegt Van Robaeys: “Heel veel installatiebedrijven vullen hun werkbonnen nog manueel in op de werf, met pen en papier. Als dat document onderweg naar kantoor niet verloren gaat, moet er nog altijd tijd spenderen aan het manueel overtypen van deze bon. Dat proces kan veel efficiënter, en daar zorgt Wappy voor. Dat er ook niet meer onnodig papier hoeft verspild te worden, is natuurlijk mooi meegenomen.”

Anders dan vele alternatieven werkt Wappy intuïtief en eenvoudig. “Mensen die op een werf werken, zijn niet altijd even geïnteresseerd in de modernste digitale technologieën. Daarom hebben we deze tool herleid tot de essentie: geen overdaad aan functionaliteiten, de technicus moet slechts de belangrijkste zaken invullen en het document laten aftekenen door de werfverantwoordelijke”, aldus Van Robaeys. Geïnteresseerde bedrijven kunnen ROBAWS contacteren om Wappy gratis uit te testen.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details