NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Moderne warmtepomptechnologie met complete ondersteuning
Met hun BiBlock had Weishaupt al de stilste, mooiste en meest performante lucht-waterwarmtepomp op de markt.

Moderne warmtepomptechnologie met complete ondersteuning

Het plaatsen van een warmtepomp wordt nog toegankelijker met de nieuwe monoblockuitvoering van de uitzonderlijk stille en esthetische warmtepomp van Weishaupt. Om je te verzekeren van de juiste optie voor elk project, neemt het team graag ook de haalbaarheidsstudie voor zijn rekening. Zo los je de comfortverwachtingen van elke ruimte in met een systeem op maat. De vakkundige installatie legt Weishaupt vervolgens uiteraard graag in jouw handen.

In het kader van een duurzamer patrimonium staat ook de renovatie van stookplaatsen hoog op de agenda. Het overschakelen van een ketel met fossiele brandstoffen naar een regeneratieve warmtepomp wordt dus steeds vaker gevraagd. Precies die renovatie brengt de nodige complexiteit met zich mee. “In een nieuwbouwproject is het integreren van een warmtepomp vrij rechttoe rechtaan”, zegt Johan De Cuyper, algemeen directeur van Weishaupt Belux. “We zetten onze expertise graag in voor de installateur. Op basis van bestaande plannen of na opmetingen ter plaatse bekijken we of de comfortverwachtingen met een lage vertrektemperatuur mogelijk zijn.

Voor de plaatsing van de monoblock is geen koeltechnisch certificaat nodig.

Al deze data vormen de haalbaarheidsstudie. We brengen duidelijk in kaart wat nodig is en welke oplossing daar het beste antwoord op biedt. Enkele belangrijke vragen: komen we er met de huidige afgiftesystemen met de lagere vertrektemperatuur van een warmtepomp? Hoeveel energie zal de warmtepomp verbruiken en welke kostprijs staat daar tegenover in de vorm van aantal kWh? In ons dossier staat het allemaal duidelijk berekend. Net zoals een advies voor de renovatie. We stellen mogelijke concepten voor, gekoppeld aan de kostprijs en de verbruiksbesparing. Is een warmtepomp geen goede optie, dan geven we die conclusie ook mee.”

De doelstellingen voor 2030 zullen de druk op installateurs de komende jaren verder opvoeren. Dan is het verleidelijk om (te) snel conclusies te trekken en niet tot optimale systemen te komen. Weishaupt heeft vandaag de capaciteit om de uitgebreide voorstudie van installateurs over te nemen en zo mee te bouwen aan een groenere wereld.

Aeroblock, de nieuwkomer in het gamma

Met hun BiBlock had Weishaupt al de stilste, mooiste en meest performante lucht-waterwarmtepomp op de markt, die de COP van een geothermische warmte­pomp benadert. Na een switch naar natuurlijke koelmiddelen is de opvolger van de BiBlock nu ook klaar voor propaan. Deze AeroBloc komt er in een mono­block uitvoering. “Geen toevallige keuze”, duidt Johan De Cuyper. “Voor de plaatsing van de monoblock is geen koeltechnisch certificaat nodig. Het is dus laag­drempeliger en kan zo bijdragen om het capaciteitstekort in de installatie­markt op te vangen. Al blijft ook de technologie bij onze split niet stil­staan. Die is verder vernieuwd voor nog betere prestaties en een mooier design.”

Een nog betere isolatie van de bekisting en en verbeterd design van de vleugels en de ventilator resulteren in een lager toerental en minder geluid.

De gloednieuwe AeroBlock is uitermate geschikt voor de renovatiemarkt, door hoge vertrektemperaturen tot 70 graden Celcius. De look en COP zijn identiek aan de bijzondere BiBloc-eigenschappen en ook akoestisch komt deze nieuwe warmtepomp sterk voor de dag. Johan: “Bovendien voorzagen we een nog betere isolatie van de bekisting en namen het design van de vleugels en de ventilator onder de loep, voor een lager toerental en minder geluid. Dankzij de “low sound scroll compressor” daalt het geluidsniveau ook bij het vollast vermogen. Geen last voor de buren dus, als er een warmtepomp naast hen geplaatst wordt.”

AeroBloc zal leverbaar zijn vanaf september. Meteen ook het moment om deze nieuwkomer in het assortiment van Weishaupt te ontdekken op de Install Days. Op de service van het expertenteam voor de haalbaarheidsstudie van projecten kan je vandaag al een beroep doen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details