NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Molimex-therm en A.O. Smith introduceren nieuwe producten en inzichten in energie-efficiënt warm water

Molimex-therm en A.O. Smith introduceren nieuwe producten en inzichten in energie-efficiënt warm water

Op 24 september organiseerden Molimex-therm en A.O. Smith een studienamiddag over warm water voor commerciële toepassingen. Een 40-tal consultants en installateurs kregen een presentatie over de laatste marktontwikkelingen, de meest recente regelgeving, legionellabestrijding en vooral energie-efficiëntie. Ster van de dag was de nieuwe Innovo boiler van A.O. Smith. “Direct gestookte systemen zoals de Innovo zijn een voorbeeld van hoe we de efficiëntie binnen de Belgische markt significant kunnen verhogen”, aldus Wim Ros, Sales Manager Benelux van Molimex-therm.

Een klare kijk op warm water, dat was de titel van de studienamiddag die Molimex-therm en A.O. Smith organiseerden. Maikel Geerlings, General Sales Manager Europe, en Luc van Gemert, Product Manager, reisden speciaal voor het evenement van het Europese hoofdkwartier van A.O. Smith in Veldhoven naar Zaventem. Molimex-therm is al sinds 1974 verdeler van de boilers van A.O. Smith. “In al die tijd hebben we natuurlijk veel kennis opgebouwd, van de best practices in het produceren van warm water en natuurlijk van de A.O. Smith producten”, aldus Wim Ros.

Het thema was innovatie en dan vooral met betrekking tot efficiëntie. “Energiezuinig warm water blijft het hot topic binnen de industrie”, vertelt Wim Ros. “In de eerste plaats omdat de steeds strenger wordende wetgeving ons daar allemaal toe verplicht. Maar ook omdat er in België nog veel ruimte is om de efficiëntie van warmwaterinstallaties te verhogen.” Er was dan ook veel interesse in de Europese ErP wetgeving en energielabels. Daarbij beklemtoonden de gastheren de voordelen van direct gestookte systemen. “De nieuwe A.O. Smith Innovo boiler voor kleinere commerciële toepassingen kan een ErP-rendement van 90 tot 94% bieden. Bij indirecte systemen gaat dat minstens 10% lager liggen. Voor grootgebruikers zoals sporthallen of een B&B betekent dat extra verbruik een flink hogere energiefactuur. Een investering in een direct systeem haal je er dan ook al uit na een jaar tot drie jaar”, zegt Wim Ros. “Mensen denken soms dat een ketel met een A-label en een voorraadvat met een A-label samen een A-systeem vormen. Maar dat klopt dus niet. Energieverlies is eigen aan een indirect systeem. Je houdt immers constant sanitair water warm in het voorraadvat. Hiervoor wordt de verwarmingsketel opgestookt boven 60°C, waardoor hij niet meer condenseert.”

In het kader van efficiëntie kwam ook de Theta Dual service van A.O. Smith aan bod. Met deze module kan een hoog rendement direct gestookte boiler voorzien in zowel verwarming als warm water. Het is dan ook de ideale oplossing voor passiefwoningen, waarbij de boiler met Theta module de vloerverwarming aanstuurt en het warm water verzorgt. In beide gevallen wordt extra warmte gehaald uit de condensatietechniek, een uniek concept van A.O.Smith. Dit systeem biedt een zeer mooie oplossing voor de steeds groter wordende vraag naar comfort in de badkamer en de woning. “De Theta module is een perfect voorbeeld van hoe gas een logische plaats heeft in de passiefbouw”, besluit Wim Ros.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details