NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Natuurlijke oplossingen voor een gezonde en comfortabele leefomgeving, binnen én buiten
De kunst is om net zoveel te ventileren als nodig is, en zeker niet té veel.

Natuurlijke oplossingen voor een gezonde en comfortabele leefomgeving, binnen én buiten

Renson begon in 1909 als producent van deurbeslag. In de 113 jaar die sindsdien verstreken, is er natuurlijk heel wat veranderd. Vandaag de dag heeft het West-Vlaamse familiebedrijf een sterke reputatie uitgebouwd inzake ventilatie, zonwering en outdoor living, de jongste business unit van de firma. 

Op een totaal van 1.600 werknemers wereldwijd telt Renson meer dan 100 R&D-medewerkers. Die sterke focus op innovatie resulteert dan ook in baanbrekende producten die aangepast zijn aan de noden van de tijd. “We durven de mensen ook inzicht te geven in het resultaat van onze oplossingen. Dat bewijst onze nieuwste Healthbox 3.0 ventilatie-unit. Via de app kan de bewoner alle parameters rond de kwaliteit van de binnenlucht in real time opvolgen en kan hij zo zélf oordelen of het systeem ook effectief functioneert”, zegt Roel Berlaen, Communication Officer bij Renson. “Tegelijkertijd is zo’n feature geen verplichting: klanten die zich liefst zo weinig mogelijk bekommeren over de werking van de technieken, kunnen op hun beide oren slapen. Het ventilatiesysteem doet alvast z’n ding zonder dat men daar omkijken naar heeft”, licht Berlaen toe.

Anno 2022 wordt er van fabrikanten meer verwacht dan enkel en alleen het aanleveren van producten. Dat is bij Renson niet anders, zegt Berlaen. “De rode draad in ons aanbod wordt perfect samengevat door onze baseline: ‘creating healthy spaces’. We verkopen niet zomaar producten, we bieden voornamelijk totaaloplossingen om gezond en comfortabel te kunnen wonen, werken of naar school gaan. Bij gezond leven komen immers heel wat aspecten en technieken kijken: denk maar aan de combinatie van een goede binnentemperatuur en een gezonde binnenlucht, actueler dan ooit naar aanleiding van de huidige energiecrisis en steeds frequentere warme dagen en hittegolven.”

‘Bij gezond leven komen heel wat aspecten en technieken kijken: denk maar aan de combinatie van een goede binnentemperatuur en een gezonde binnenlucht, actueler dan ooit.’

De jongste jaren zet Renson bovendien sterk in op buitenleen, een jonge maar snel groeiende afdeling. “Binnen en buiten lopen nu eenmaal steeds vaker in elkaar over. Hier ligt de nadruk dan ook op  ‘buiten kunnen leven met het comfort van de binnenruimten’, terwijl binnen vertoeven aanvoelt als ademen zoals in de vrije natuur”, aldus Berlaen. Met de recente opening van het indrukwekkende inspiratiepark ‘NOA outdoor living’ in Kruisem, zet Renson de ambities op vlak van oplossingen voor buitenleven extra kracht bij. Samen met meer dan 30 andere high-end outdoor living merken bundelt Renson hier de krachten op 30.000 m² aan totaalbeleving.

Vraaggestuurde ventilatie

Duurzaamheid is onlosmakelijk verbonden met het DNA van Renson. Het energieverbruik beperken is vandaag de dag bovendien extra relevant, nu de energieprijzen de pan uitswingen. Een reden te meer voor Renson om volop in te zetten op vraaggestuurde ventilatie: “De kunst is om net zoveel te ventileren als nodig is, en zeker niet té veel. Onze systemen zijn zo ontworpen dat er enkel geventileerd wordt als het systeem detecteert dat het de verkeerde kant op gaat met de luchtkwaliteit in een welbepaalde ruimte in huis. Eenmaal de situatie per ruimte in huis hersteld is, kan de installatie verder draaien aan een minimaal debiet. Op die manier houden we de ecologische voetafdruk van onze systemen zo laag mogelijk en vooral: kunnen we ventileren op maat van elk gebouw én zijn bewoners”, besluit Berlaen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details