Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Jaarboek

Natuurlijke ventilatie brengt optimaal wooncomfort

Combinatie-groepsfotoV2L_HR
Met een score van S31/E40 voldoet The Green aan de strenge eisen op het vlak van energieprestaties.

Tekst | Duco

Beeld | Duco

21 december 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

The Green is een nieuwbouwproject in Nieuwpoort, bestaande uit 153 appartementen en ondergrondse garages. Om ervoor te zorgen dat de toekomstige bewoners van dit appartementencomplex kunnen genieten van een gezond en comfortabel binnenklimaat, werd gekozen voor de implementatie van een vraaggestuurd ventilatiesysteem D van DUCO. De oplevering van het nieuwbouwproject staat ingepland voor augustus 2023.

Het project heeft een uitgesproken groen karakter, trendy bouwstijl en biedt maximaal wooncomfort. De natuur krijgt er vrij spel met een fantastisch mooie binnenplaats als kers op de taart. Het gebouw wordt opgetrokken in uitsluitend duur­zame materialen en energie-efficiënte technieken. Met een score van S31/E40 voldoet het gebouw boven­dien aan de strenge eisen op het vlak van energie­prestaties. En hierbij speelt de ventilatie­specialist uit Veurne een sleutelrol.

Het project heeft een uitgesproken groen karakter, trendy bouwstijl en biedt maximaal wooncomfort.

Mechanische ventilatie met vraagsturing

De invulling voor het ventileren van de woon­eenheden werd door DUCO gerealiseerd met het DUCO comfort systeem. Hierbij worden enkel die zones geventileerd waar en wanneer het nodig is. Dit zorgt levert een substantiële besparing op de energierekening op. Het ventileren gebeurt hierbij op basis van CO2-metingen in de leefruimtes en vochtmetingen in de natte ruimtes. Dankzij deze nauwkeurige metingen wordt de vervuilde lucht tijdig afgezogen door de DucoBox Energy Comfort, waar­door er opnieuw verse lucht binnen­komt via de DucoFlex ventilatie­kanalen. Vocht­meting in de badkamers voorkomt dat vochtig­heid zich in de ruimte opstapelt en zo even­tueel schimmels kan veroorzaken. Dankzij de vraag­sturing hoeft de bewoner zelf helemaal niets te doen, maar is hij wel altijd verzekerd van een gezond en comfortabel binnenklimaat, waar en wanneer dat nodig is.

Freja Deloddere, Directeur Hoprom Project Development: “De keuze voor DUCO lag voor de hand omdat zij het perfecte ventilatie­systeem konden aanbieden op vlak van rende­ment. Daar­en­boven levert het systeem D van Duco de nodige goede score op in de EPB-verslaggeving.”

Het DucoFlex luchtkanalensysteem biedt, in combinatie met de DucoBox Energy Comfort, een flexibele en compacte totaaloplossing aan.

Ingebouwd DucoFlex luchtkanalensysteem

Het DucoFlex luchtkanalensysteem biedt, in combi­natie met de DucoBox Energy Comfort, een flexi­bele en compacte totaal­oplossing aan. Boven­dien biedt het DucoFlex lucht­kanalen­systeem de hoog­ste lucht­dichtheidsklasse D én de laagste luchtweerstand. 

Dit resulteert in een uiterst energiezuinige en stille werking van het ventilatiesysteem. Zo kunnen de bewoners in alle rust genieten van slimme ventilatie en een gezond binnenklimaat in een oase van groen, The Future is Green!    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details