NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nederman 75 jaar Van pioneer tot wereldleider op het gebied van schone lucht

Nederman 75 jaar Van pioneer tot wereldleider op het gebied van schone lucht

Schone lucht. De belofte van Nederman aan onze klanten is gemakkelijk te beschrijven. Met dit bedrijfsconcept heeft het in Helsingborg gevestigde milieutechnologiebedrijf zich ontwikkeld van een lokale werkplaats tot een toonaangevend bedrijf in een van ‘s werelds meest relevante industrieën; duurzame industriële productie. Dit jaar viert Nederman zijn 75 jarig bestaan.

Sven Kristensson, CEO van Nederman sinds 2001:
Het kan gezegd worden dat Nederman altijd voor zijn tijd geweest is. In 1944 bestond de term duurzaamheid niet, maar dat was eigenlijk al het bedrijfsconcept van Nederman en vandaag is dit relevanter dan ooit. Volgens internationale studies ademt 95% van de wereldbevolking dagelijks vervuilde lucht in. Dat klinkt alarmerend, maar gezien vanuit een gunstig perspectief, kan men zeggen dat de behoefte aan innovatieve oplossingen enorm is. En laat ons zeggen dat dit is wat Nederman vandaag kenmerkt.

De ontwikkeling in digitalisering, mobiele technologie en kunstmatige intelligentie heeft een duidelijke impact op ons dagelijks leven. Het heeft het ook voor Nederman mogelijk gemaakt om een nieuwe generatie producten en diensten te ontwikkelen.

Vandaag hebben we totaal verschillende mogelijkheden om de luchtstroom in industriële processen te meten, te regelen en te optimaliseren. Dit heeft niet alleen een positief effect op het milieu als geheel en de werkomgeving, maar leidt ook tot een lager energieverbruik, meer materiaalrecyclage en een hogere productkwaliteit. Zo worden winsten gegenereerd voor zowel bedrijven als voor de rest van de wereld. Duurzaamheid staat centraal in de industrie van vandaag en ik kan in vol vertrouwen zeggen dat Nederman voorop loopt. We zijn misschien niet in staat om iedereen schone lucht te beloven, maar voor velen kunnen we een groot verschil maken, aldus Sven Kristensson.

De missie van Nederman is om mensen, productiebedrijven en onze planeet te beschermen tegen schadelijke effecten van industriële processen. Tegenwoordig heeft de Groep activiteiten in ongeveer 50 landen, met ongeveer 2.200 werknemers.

We hebben in deze 75 jaar veel positieve dingen bereikt, maar ik ben ervan overtuigd dat de komende jaren een revolutie zouden kunnen betekenen in duurzame industriële productie. En Nederman staat hier centraal, concludeert Sven Kristensson.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details