Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

Netatmo kondigt met de Slimme Beveiligingssensor zijn eerste Matter-product aan

cdn.uc.assets.prezly

10 januari 2022 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Tijdens deze editie van de technologiebeurs CES doen enkele van de grootste techspelers aankondigingen in het kader van de nieuwe MATTER-standaard. Die standaard is gezamenlijk ontwikkeld door meer dan 220 bedrijven en heeft als belangrijkste doel om de interoperabiliteit van smarthome-producten uit te breiden, ongeacht hun merk. Netatmo, een stakeholder in de Legrand Group, kondigt eveneens zijn eerste MATTER-product aan: de Slimme Beveiligingssensor. Met deze introductie maakt Netatmo het nog eenvoudiger om huizen slimmer te maken.

Wat is MATTER?

De verschillende smarthome-producten, spraakassistenten en bijbehorende applicaties kunnen verwarrend zijn voor gebruikers. Daarom werkten meer dan 220 verbonden bedrijven van de Connectivity Standard Alliance aan de ontwikkeling van een standaard voor communicatie tussen verbonden apparaten, waaronder ook Netatmo, binnen de Legrand Group. Door de MATTER-standaard hoeven consumenten zich niet langer af te vragen of een nieuw slim product compatibel is met degene die ze al bezitten. Het breidt ook de mogelijkheden uit van interactie tussen producten en vereenvoudigt het gebruik van spraakassistenten.

De MATTER-standaard wordt ondersteund door IP-technologieën zoals Wi-Fi of Thread. Die protocollen maken het mogelijk om producten met elkaar te verbinden, maar om praktisch te communiceren, moeten ze ook dezelfde taal spreken. MATTER formaliseert die taal en maakt interoperabiliteit mogelijk tussen producten in het thuisnetwerk. Zo wordt de Smart Home-ervaring eenvoudiger, betrouwbaarder en veiliger.

Waarom Thread?

Thread is een van de IP-technologieën die Matter ondersteunt. Het is uitgevonden door Google en zeer snel overgenomen door Apple. Het is een zeer energie-efficiënte technologie die het mogelijk maakt om mesh productnetwerken in huis op te stellen. Vanaf een border router die potentieel al aanwezig is bij de meeste gebruikers (Nest product, Apple TV, HomePod mini, enz.), verbindt het netwerk de verschillende producten in huis zonder te worden verhinderd door afstand of scheidingswanden.

De Netatmo Slimme Beveiligingssensor

De Netatmo Slimme Beveiligingssensor is het eerste Netatmo-product dat compatibel zal zijn met MATTER. Het product is uitgerust met een contactsensor en een infrarood bewegingsdetector en is ontworpen om zowel de beveiliging als het comfort van een woning te verbeteren.

De sensor kan worden geplaatst op deuren en ramen, detecteert wanneer die geopend worden en waarschuwt vervolgens de gebruiker op zijn of haar smartphone. De gebruiker kan ook op afstand de “open” of “gesloten” status van elke uitgeruste deur of raam controleren. De sensor maakt ook bewegingsdetectie mogelijk op basis van infrarood.

Door de MATTER-compatibiliteit is er interactie mogelijk met andere slimme producten. Een gebruiker kan bijvoorbeeld instellen dat de verwarming aanspringt als iemand een ruimte betreedt en zorgen dat die automatisch uitgezet wordt wanneer de persoon de ruimte verlaat. Ook kan een gebruiker een airconditioner of licht laten aanspringen als de aanwezigheid van een persoon wordt gedetecteerd. In de komende maanden zal meer bekend worden over de beschikbaarheid van de Netatmo Slimme Beveiligingssensor.

Door mee te werken aan de MATTER-standaard en compatibele producten te leveren blijft Netatmo helpen om huizen eenvoudig slimmer kunnen te maken.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details