NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuw cloudplatform verlengt de levensduur van installaties

Nieuw cloudplatform verlengt de levensduur van installaties

Met het nieuwe cloudplatform Insight biedt Nederman een tool om installaties langer in leven te houden, en de werking en het onderhoud te optimaliseren. Fouten kunnen snel en automatisch gedetecteerd worden, en bedrijven kunnen hun installaties tot in de puntjes monitoren.

Nederman is gespecialiseerd in het efficiënt afzuigen van stof en rook die vrijkomen tijdens productie-
processen, en dit in verschillende takken van de industrie. Het goed onderhouden van dergelijke filtersystemen is niet vanzelfsprekend, want om te kunnen anticiperen op potentiële defecten is het belangrijk om ze intensief te monitoren. Met Insight biedt Nederman een oplossing voor dat probleem.

Insight is een cloudplatform volgens de principes van het IoT. Het systeem laat toe verscheidene parameters uit te lezen, zoals actuele waarden met betrekking tot temperatuur, drukverliezen of stroompannes. Gunther Maes, Sales Manager bij Nederman: “Analyse van die parameters laat toe om preventief problemen op te pikken en zo te voorkomen dat de installatie kan uitvallen.”

‘Filtersystemen kunnen langer in gebruik worden gehouden en de onderhoudskosten liggen lager.’

 

De werking is eenvoudig: het systeem wordt gemonitord via een softwaresysteem. De klant kan alles volgen vanop een dashboard, waarvan de configuratie en het uitzicht in samenspraak met de klant wordt samengesteld. “Via het dashboard kunnen automatisch alarm- of waarschuwings-signalen worden uitgestuurd. Afhankelijk van de dringendheid wordt de juiste persoon meteen op de hoogte gebracht”, licht Maes toe. Ook de technici van Nederman hebben toegang tot het dashboard. “Zo kunnen we vanop afstand analyses maken en extra ondersteuning bieden.”

Vierde industriële revolutie

“Met Insight spelen we in op de 4de industriële revolutie”, vervolgt Maes. “Eerst was er de mechanisering, daarna de intrede van de lopende band, en de derde industriële revolutie draaide rond robotica. Nu is het aangewezen om installaties te koppelen via de cloud en het internet en met elkaar te laten communiceren.”

De voordelen voor gebruikers zijn veelzijdig: “Er is natuurlijk de sterk toegenomen efficiëntie.
Filtersystemen kunnen langer in gebruik worden gehouden en de onderhoudskosten liggen lager. De tool kan ook gebruikt worden om een goede onderhoudsplanning op te stellen.”

Insight levert ook een bijdrage aan een properder klimaat, aldus Maes: “Insight laat toe om emissie-metingen uit te voeren en filtratierapporten op te stellen. Zo kunnen bedrijven aan VLAREM of andere instanties aantonen dat de uitstoot in lijn is met de wetgeving.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details