NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuw, compact ventilatiesysteem D voor projectbouw vervoegt ventilatie-aanbod

Nieuw, compact ventilatiesysteem D voor projectbouw vervoegt ventilatie-aanbod

Wist u dat de DucoBox Energy Premium er een klein broertje heeft bij gekregen? De DucoBox Energy Comfort. En klein, dat mag u letterlijk nemen. Het gaat om een compacte en lichte variant als uitbreiding binnen systeem D. Met een capaciteit tot 325 m³/h vormt dit nieuwe balansventilatietoestel met warmterecuperatie dé oplossing binnen projectbouw. Het toestel vervoegt de Duco familie. Die van de ventilatie-units binnen systeem C en D om precies te zijn. Ontdek hem in Paleis 12.

Batibouw vormt de gelegenheid bij uitstek om kennis te maken met de DucoBox Energy Comfort als uitbreiding binnen ventilatiesystemen met warmterecuperatie. De oplossing voor appartementen en compacte woningbouw.

Ontzorgen centraal

De vraagsturing van de DucoBox Energy Comfort op basis van CO2 en vocht resulteert in een intelligente en energiezuinige werking. Het resultaat: een gunstige energiefactuur! Dit ventilatiesysteem is met andere woorden zeker interessant voor de eindgebruiker. Maar ontzorgt ook de installateur maximaal. En dat om verschillende redenen.

Hoog rendement

Samen met de slimme vraagsturing zorgen de Dynamic Airflow luchtverdeelfilters voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compacte toestel. Ook zijn alle bestaande Duco-sensoren en/of bedieningsschakelaars compatibel met de nieuwe ventilatie-unit door het modulaire principe.

Verbinding met domotica

De DucoBox Energy Comfort is uitbreidbaar met een Communication Print. En net daarom future proof! Op dat moment is een standaard integratie in Niko Home Control en Q-bus gegarandeerd. En zijn koppelingen richting domoticasystemen via ModBus of ethernet mogelijk.

Lichtgewicht met automatische inregeling

Dit lichtgewicht weegt slechts 21 kg! Of hoe iemand dit perfect alleen monteren kan. Bijkomend zorgt de automatische inregeling voor een snelle installatie van het toestel. En dat door de drukmeting via interne sensoren. Gevolg? Een tijdswinst van 50 % voor de installateur.

Kopieerfunctie voor seriematige bouw

Door een handige kopieerfunctie in de software is het mogelijk om binnen seriematige bouw de instellingen over te nemen binnen een gelijkaardige woning. En opnieuw vertaalt zich dat in tijdswinst voor de installateur.

Fysische ingrepen? Niet nodig. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100 % softwarematig dankzij het gepatenteerd principe van de dubbele by-pass. De softwarematige uitwisselbaarbaarheid maakt van dit laagdrempelige systeem D een zeer eenvoudig te bestellen product voor de installateur (1 referentie-nummer).

Bezoek Paleis 12 op Batibouw en houd halt bij stand 500 om een glimp te werpen op de DucoBox Energy Comfort. Kom er alvast alles over te weten via deze video.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details