NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuw gebouwautomatiseringssyteem maakt plannen eenvoudiger
De veldbuscontroller.

Nieuw gebouwautomatiseringssyteem maakt plannen eenvoudiger

Hoe kunnen we het werk van planners, systeemintegratoren en elektromonteurs aanzienlijk vereenvoudigen? Het is een vraag die B.E.G., dat sensoren en actuatoren maakt voor verlichtingsregeling en volledige gebouwautomatisering, al enige tijd bezighield, omdat het projecten steeds complexer zag worden. Daarbij stelde het bedrijf ook vast dat er bij het aanbieden van sensoren voor gebouwautomatisering een steeds grotere behoefte is aan advies en complete oplossingen. Enter LUXONET®: een nieuw automatiseringssysteem voor gebouwen.

De integratie van apparaten in gebouwen vergt veel tijd, vooral wanneer ze handmatig moeten worden voorbereid voor installatie. Dat tijdrovende proces kan nu aanzienlijk worden verkort, vooral voor grootschalige projecten. En wel met LUXONET®. Dat nieuwe gebouwautomatiseringssysteem maakt het plannen meer digitaal en zo aanzienlijk eenvoudiger, waardoor installatie en inbedrijfstelling op de bouwplaats sneller kunnen gebeuren.

De DUO DALI-2-veldbusgateway.

LUXONET® stelt systeemintegrators in staat tijds- en plaatsonafhankelijk te werken, met minder bezoeken aan de bouwplaats tot gevolg. Dat scheelt tijd. Samen met de bijkomende tijdsbesparing door geïntegreerde projectdocumentatie en door het gebruik van zogenaamde B.E.G.-toepassingssjablonen zorgt dat ervoor dat de inbedrijfsstelling veel sneller kan gebeuren zodat de systeemintegratoren meer projecten in dezelfde periode kunnen voltooien.

In een eerste stap kunnen gebouwen worden uitgerust met intelligente DALI-2-lichtsturing onder LUXONET®. Het LUXONET®-systeem bestaat uit verschillende componenten, waaronder een eigen door B.E.G. ontwikkelde veldbusbesturing (PLC) en de nieuwe DUO DALI-2-veldbusgateway, die zorgt voor de verbinding met sensoren en armaturen. De connectoren zijn bovendien zo geplaatst dat LAN-kabels makkelijk aan te sluiten en vast te zetten zijn met geïntegreerde kabelbinders. 

LUXONET® biedt een slimme en innovatieve oplossing voor diverse lichtregelsystemen, waarbij verlichting wordt aangepast op basis van aanwezigheid en daglicht, wat bijdraagt aan energiebesparing. De integratie van human centric lighting (HCL) is mogelijk.

In de verzameling B.E.G.-automatiseringssjablonen vinden systeemintegrators zeker het sjabloon dat ze nodig hebben.

Voordelen

Alle concrete voordelen van LUXONET® op een rijtje:

  • Veilige cloudintegratie: projecten worden virtueel opgezet in de cloud met veilige toegang via multifactorauthenticatie. Alle gegevens zijn versleuteld met MQTTS-communicatie.
  • Eenvoudig en intuïtief werken: beeldgegevens van projecten kunnen vooraf worden geüpload. De plattegrondweergave versnelt planning en inbedrijfstelling, met eenvoudige slepen-en-neerzettenfunctionaliteit voor het plaatsen en koppelen van apparaten.
  • Geoptimaliseerde ruimteconfiguraties: LUXONET® biedt vooraf geconfigureerde ruimte­opties gebaseerd op ervaringen van sensorspecialist B.E.G. Deze sjablonen zijn direct te gebruiken of aan te passen.
  • Eenvoudig verbinding van apparaten: apparaten kunnen ter plaatse snel en eenvoudig worden verbondenn dankzij gedigitaliseerde plattegronden. Installatiesucces wordt aan­gegeven door knipperende apparaten, met slimme verbindmogelijkheden via een tablet.
  • Integratieservice en technische ondersteuning: LUXONET® omvat een integratieservice en technische ondersteuning door applicatie-experts van B.E.G, die snel individuele verzoeken kunnen realiseren en technische vragen kunnen beantwoorden. 

Kortom, met het innovatieve gebouw­auto­matiseringssysteem LUXONET® ervaren planners, systeemintegratoren en elektriciens efficiëntie en vrijheid. Door locatieonafhankelijk werken en eenvoudige, tijdsbesparende processen op de bouwplaats, worden werkprocessen vereenvoudigd en het concurrentievoordeel vergroot. Iedereen wint bij deze unieke oplossing.   

In de toekomst zal B.E.G. het innovatieve en unieke systeem uitbreiden zodat het voor meer dan enkel verlichting toepasbaar is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details