Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Verlichting

Nieuw HCL-verlichtingssysteem gecertificeerd en toegepast in klaslokalen

asset-10315905_kreishandwerkerschaft_schleswig-kopieren

16 oktober 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Voor het eerst certificeert het onafhankelijke VDE-test- en certificeringsinstituut dat een bedrijf kwalitatief voldoet aan alle bestaande eisen, normen en standaarden voor een Human Centric Lighting (HCL) systeem. LEDVANCE ontvangt het HCL-certificaat met de best mogelijke kwaliteitsprijs (3/3 sterren) voor het nieuwe en geavanceerde BIOLUX HCL-systeem. Het systeem ondersteunt het biologische dag-nachtritme van de mens op een positieve manier, verhoogt het welzijn en de prestaties overdag en verbetert de kwaliteit van de slaap ’s nachts.

Het VDE-Instituut heeft nu een nieuwe gestandaardiseerde catalogus van testcriteria ontwikkeld om HCL-systemen te beoordelen op kwaliteit, ­veiligheid, prestaties en bruikbaarheid. De na­leving van deze strenge criteria wordt bevestigd met een certificaat op drie niveaus. Het BIOLUX HCL-systeem van LEDVANCE behaalde uitstekende ­resultaten in de tests en is het eerste HCL-­systeem ooit dat het nieuwe VDE HCL-certificaat met de best mogelijke onderscheiding van 3/3 sterren heeft ontvangen. De beoordeling was gebaseerd op verschillende criteria met betrekking tot lichtkwaliteit, correcte simulatie van het verloop van het daglicht, energie- en kosten­efficiëntie, veilig­heid, installatie- en inbedrijfstellingsgemak, bruikbaarheid en naleving van nationale, EU- en wereld­wijde normen en standaarden. Het moderne verlichtingssysteem waar de mens centraal staat, is nu ook toegepast in de klas­lokalen van de afdeling Elektrotechniek in het district Schleswig (Duitsland). 

De slimme, ­innovatieve LEDVANCE BIOLUX LED technologie zorgt met een gebruiksvriendelijke, intuïtieve sturing en een ongecompliceerde omschakeling en configuratie altijd voor een zeer aangename lichtkwaliteit in de ruimte. Om de concentratie en de prestaties van de cursisten te verbeteren en een optimaal zicht zonder verblinding mogelijk te maken, werden drie klaslokalen uitgerust met de modernste HCL-lichttechnologie.

“Vanuit een lichttechnisch perspectief is de BIOLUX HCL oplossing absoluut zinvol in onderwijsinstellingen! Niet alleen is het gemakkelijk om achteraf te monteren – de dynamische aanpassing van het licht aan het verloop van de dag verbetert merkbaar het welzijn en de concentratie in onze ruimtes. Het is veel helderder dan voorheen, maar nooit verblindend of onaangenaam. Voor onze cursisten en voor ons van de Schleswigse districtsvereniging van ambachtslieden is de modernisering een merkbare verbetering”, aldus Sebastian Wille, hoofd van de opleidingswerkplaats Elektrotechniek van de Schleswigse districtsvereniging van ambachtslieden.

BIOLUX HCL van LEDVANCE voldoet met zijn intuïtieve besturing van dynamische lichtmodi aan alle eisen van het onderwijs. Het kunstlicht kan naar behoefte worden aangepast aan specifieke daglichtmodi (“Boost” voor de concentratie, “­Relax” voor de presentatie, etc.). Intelligent, krachtig en kwalitatief hoogstaand, heeft de klant gekozen voor armaturen van het type BIOLUX HCL PANEL 625 als ideale module voor het project. De gelijkmatige lichtverdeling (met een gereduceerde verblindingsfactor UGR<16 en een hoge kleurweergave-index van Ra ≥ 93) biedt een zeer hoge lichtkwaliteit. In totaal 90 BIOLUX HCL PANEL 625 43W armaturen werken “draadloos”. Daardoor zijn ze ideaal voor retrofitting, omdat er geen herbekabeling nodig is. Zowel de stuureenheid als de verlichtingsmodules worden zonder extra programmering in gebruik genomen via “Plug & Play”. De afzonderlijke verlichtings­componenten worden door QR-code via smartphone-scan uit­gelezen en via een bijbehorende app aan het systeem toegevoegd. Alle BIOLUX HCL producten communiceren draadloos via ZigBee 3.0 op de hoogst mogelijke veiligheidsstandaard.   

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details