NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuw universeel gamma deurmagneten laat zich nog gemakkelijker installeren
CQSAFE met een hogere beschermingsgraad is beschikbaar in 8 verschillende basistypes met een kleefkracht van 300 N tot 1372 N.

Nieuw universeel gamma deurmagneten laat zich nog gemakkelijker installeren

De Belgische brandveiligheidsvoorschriften vereisen dat een brandhaard in publiek toegankelijke gebouwen van de andere compartimenten afgesloten moet kunnen worden met behulp van zelfsluitende en brandwerende deuren. Deurdrangers met elektromagnetische vastzetinrichting of in combinatie met deurmagneten worden gebruikt om die branddeuren, -poorten en –kleppen in normale omstandigheden open te houden. Door het onderbreken van de magneetspanning vanuit de brandmeldcentrale sluiten de deuren in geval van brand automatisch, waardoor rook en vuur niet in het volledige gebouw kunnen verspreiden. Met de deurmagneten van Kendrion biedt Bintz Technics een gepaste oplossing om branddeuren in elke mogelijke toepassing open te houden. Deze producten laten zich ook nog eens gemakkelijk installeren.

Kendrion ontwikkelt, produceert en verdeelt hoogwaardige elektromagnetische systemen en componenten voor toepassingen in de industrie en de automobielsector. De firma met Duitse roots en hoofdzetel in Nederland biedt onder meer een allesomvattend gamma deurmagneten, die door Bintz Technics op de Belgische markt verdeeld worden. 

De nieuwe deurmagneet GTR048 uit de CQSTANDARD reeks is leverbaar met een trekkracht van 200 N of 400 N. Er werd ook veel aandacht besteed aan het installatiegemak.

Een nieuw gamma

In het verleden waren de oplossingen van Kendrion vooral op de Duitse markt gericht. Maar vandaag biedt de specialist met de HAHN CQ-LINE een compleet vernieuwd gamma branddeurmagneten dat universeel ingezet kan worden. Het assortiment omvat een kostengunstige standaardversie HAHN CQSTANDARD en de HAHN CQSAFE met een hogere beschermingsgraad (IP65), ATEX- en LLOYD-gecertificeerd, leverbaar in meer dan 100 uitvoeringen. Ze voldoen aan de norm EN1155 en EN14637. CQSTANDARD omvat de GTR048 met een trekkracht van 200 N of 400 N en de GTR050 met een trekkracht van 850 N. CQSAFE is leverbaar in 8 verschillende basistypes met een kleefkracht van 300 N tot 1372 N.

“Deze deurmagneten zijn beschikbaar in versies voor 24 V of 48 V DC en 230 V AC. Ze worden op de muur of de vloer achter de deur of op het plafond gemonteerd. Dankzij de diverse types kunnen we voor bijna alle afstanden en vereisten een gepaste oplossing bieden. Een ankerplaat, gemonteerd op de deur, dient als tegenhanger. Er zijn standaardmodellen, flexibele hoekinstellingen en veergedempte uitvoeringen (voor zware deuren) beschikbaar,” vertelt Marc Goossens, product manager bij Bintz Technics. “Naast de flexibiliteit binnen het gamma is bij de ontwikkeling van de nieuwe deurmagneten ook veel aandacht besteed aan het installatiegemak. Zo wordt de behuizing van de GTR048 gewoon ingeklikt en kan de onderbrekingsknop op 3 plaatsen aangebracht worden. Elk van de drie 3 uitbreekplaatjes kan ook als kabelingang gebruikt worden. De aansluitkabels worden langs de rubberen doorvoer aan de zijkant ingebracht.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details