NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe applicatie maakt digitale attestering nog eenvoudiger

Nieuwe applicatie maakt digitale attestering nog eenvoudiger

Testo kiest al langer dan vandaag voor de weg van digitalisering, maar zet met de lancering van de nieuwste digitale applicatie Testo ProHeat nog een stap verder. De specialist in meetinstrumenten heeft nu voor zowel grote als kleine spelers een uitgelezen oplossing om digitale attesten op te stellen.  

Gerichte software maakt het voor techniekers eenvoudiger om, aan de hand van metingen, correcte attesten op te maken. Zeker in een gefederaliseerd land als België, waar elke regio een eigen attest heeft. Daarom lanceerde Testo eerder al Instalight, een extern ontwikkelde applicatie die elke technieker doorheen de attesteringsprocedure loodst. 

Instalight is een uitstekende oplossing voor zelfstandigen en eenmansbedrijven. Alle data worden immers lokaal opgeslagen op het toestel. Gegevens delen met collega’s is niet mogelijk met Instalight. Maar aangezien de introductie van Instalight zo’n succes is gebleken, heeft Testo gemerkt dat ook grotere bedrijven, met meerdere technici in dienst, van deze applicatie gebruik maken. En dat is niet zonder risico’s, stelt Koen Van Nieuwenhove, Product Manager HVAC bij Testo: “Want binnen Instalight kunnen de databases van twee afzonderlijke techniekers niet met elkaar praten. Om toch een antwoord te bieden op hun vraag, heeft Testo nu zelf een nieuwe applicatie ontwikkeld: Testo ProHeat.”

Testo ProHeat bouwt verder op de sterke basis van Instalight, maar dan mét geïntegreerde cloudwerking.

In huis ontwikkeld

Testo ProHeat bouwt verder op de sterke basis van Instalight, maar dan mét geïntegreerde cloudwerking. “Deze app is in huis ontwikkeld, en dat laat ons toe om de gebruikers nog beter te ondersteunen en te helpen bij problemen. One face to the customer is de rode draad. We willen de knowhow volledig intern houden. Testo is immers niet langer uitsluitend fabrikant van meetapparatuur, maar meteen ook softwarefabrikant.” 

Bedrijven die van Instalight willen overstappen naar Testo ProHeat, kunnen dat zonder enig probleem. “We kunnen de database gewoon uit Instalight halen en die overbrengen naar de cloud”, zegt Van Nieuwenhove. “We voorzien nog tot eind 2020 updates voor Instalight, zodat de app rekening blijft houden met wetswijzigingen in de drie gewesten. Nadien zetten we volop in op Testo ProHeat. Zo krijgen gebruikers van Instalight ruimschoots de tijd om de overstap te maken.” 

Gerichte software maakt het voor techniekers eenvoudiger om, aan de hand van metingen, correcte attesten op te maken.

Koppeling

Met Testo ProHeat komt Testo ook tegemoet aan grote fabrikanten of facility managementbedrijven, die zelf reeds een eigen back-officeprogramma, CRM-systeem of andere database hebben, bijvoorbeeld om facturen of werkbonnen op te maken. Van Nieuwenhove: “We kunnen Testo ProHeat koppelen aan de eigen back-office van het bedrijf, zoals een puzzelstukje dat het plaatje compleet maakt. Ook een koppeling met externe softwarepakketten behoort tot de mogelijkheden. Beide interfaces kunnen probleemloos met elkaar spreken.”

Testo lanceert Testo ProHeat begin 2020, voor Batibouw.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details