NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe BACnet/IP en MS/TP oplossing is open, flexibel en schaalbaar

Nieuwe BACnet/IP en MS/TP oplossing is open, flexibel en schaalbaar

Met zijn BACnet/Ip systeem biedt Beckhoff één van de meest open en flexibele oplossingen in de  huidige markt. Met de certificatie van Revisie12, heeft Beckhoff ook de meest actuele versie geïmplementeerd. Op die manier genieten ontwerpers van technische installaties en Building Automation het voordeel van een grote range aan state-of-the art mogelijkheden.

Naast BACnet/IP ondersteunt Beckhoff met de EL6861 nu ook BACnet MS/TP (Master Slave/Token Passing). Via de seriële interface kunnen BACnet-compatibele veldapparaten zoals pompen, aandrijvingen, frequentieomvormers,… meteen als subbussysteem zonder extra gateways of routers worden aangestuurd en bewaakt. Er kunnen tot 64 apparaten met RS485 low-power worden aangesloten. Door het parallelle gebruik van meerdere EL6861 Klemmen is het aantal ondersteunde MS/TP-kanalen schaalbaar.

NovoCon

Beckhoff werkt al geruime tijd aan innovatieve toepassingen met BACnet. Reeds in 2015 ging de firma hiervoor nog een samenwerking aan met HVAC-bedrijf Danfoss. De slimme servomotor NovoCon van Danfoss bevat een controller, waardoor de NovoCon via BACNet MS/TP of Modbus makkelijk in het gebouwbeheersysteem kan worden geïntegreerd.

Beckhoff

Beckhoff werkt al geruime tijd aan innovatieve toepassingen met BACnet.

 

Door de inzet van de 1-kanaals BACnet MS/TP-interface worden hardware- en engineeringkosten aanzienlijk verlaagd, omdat de configuratie centraal in de TwinCAT System Manager plaatsvindt en geen externe apparaten zoals routers of gateways hoeven te worden aangesloten. In combinatie met het in de automatiseringssoftware TwinCAT geïntegreerde BACnet MS/TP-stuurprogramma implementeert de aansluiting het BACnet-protocol conform revisie 12. De aansluiting kan ook lokaal zonder routing in het BACnet/IP-netwerk worden toegepast.

De EL6861 met RS485-interface garandeert een hoge weerstand tegen storingen, dankzij de galvanisch gescheiden signalen. Vanuit de stuurvoeding levert de Klem 1 x 5 V DC bij 20 mA (galvanisch gescheiden, bestand tegen kortsluiting). De EL6861 kan optioneel samen met het supplement TS8020(BACnet/IP) als een BACnet router MS/TP – IP geconfigureerd worden. Gebruikmakend van meerdere EL6861 Klemmen wordt het mogelijk om eenvoudig een multi-channel BACnet-router te verwezenlijken.

Gestandaardiseerd hardware-en softwareplatform

De besturingstechnologie van Beckhoff biedt een gestandaardiseerd hardware-en softwareplatform voor de totale gebouwautomatisering, en dat maakt een zeer efficiënt beheer van alle gebouwtechnieken mogelijk. De systeembeheerders halen er voordeel uit, want inbedrijfstelling en onderhoud worden er een stuk eenvoudiger op. De gebruiker en uitbater van het gebouw hebben een aanpasbaar systeem met controle over elk element in het gebouw, waar de mens en milieu centraal geplaatst kan worden, flexibel en toekomst zeker.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details