NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe circulatiepomp voor sanitair water volgens ‘all-in concept’
De Calio-Therm bevat heel wat functies die in vergelijkbare producten van andere bedrijven niet of enkel als dure extra voorzien zijn.

Nieuwe circulatiepomp voor sanitair water volgens ‘all-in concept’

De zeer efficiënte techniek, in combinatie met toerenregeling, resulteert in een maximale besparing op de bedrijfskosten.

Als challenger op de HVAC-markt investeert KSB fors. Uit 150 jaar knowhow in het ontwerpen en fabriceren van pompen is de Calio-Therm de nieuwste ontwikkeling. De Calio-Therm is een onderhoudsvrije, traploos geregelde drinkwater-circulatiepomp met mediumgesmeerde permanent magneetmotor verkrijgbaar met schroefdraad- of flensaansluiting. De Calio-Therm vindt zijn toepassing in drinkwatervoorzieningssystemen en warmwatervoorzieningssystemen. De Calio-Therm is een uitstekende aanvulling op het bestaande HVAC-gamma van KSB voor woningen tot grotere projecten, namelijk de Calio S, de Calio en Etaline reeksen.

Met deze aanvulling via de Calio-Therm richt de specialist in pompen en afsluiters zich op de grotere debieten en opvoerhoogtes op vlak van sanitair water voor projecten met meergezinswoningen. Denk maar aan appartementen, kantoren, openbare gebouwen, ziekenhuizen en woonzorgcentra.  

KSB gaat er prat op met deze Calio-Therm een circulatiepomp aan te bieden die een aantrekkelijk prijskaartje combineert met een “all-in concept”.  De Calio-Therm bevat heel wat functies die in vergelijkbare producten van andere bedrijven niet of enkel als dure extra voorzien zijn. Denk maar aan sturingen zoals Modbus-, RUN, dubbelpomps- en 0-10 V-sturingen, kWh-teller en een warmte-isolatieschaal. Hiermee wil KSB zijn klanten voorzien van een no-nonsense product. Functioneel, compleet zonder uitgebreide dure optielijst.

De Calio-Therm maakt gebruik van een eenvoudige en intuïtieve bediening, dankzij de centrale knop en een draaischijf. De Servicetool en gratis Pactware laat toe om dieper in de software te gaan en een grote varieteit aan parameters te raadplegen en in te stellen.

Uit 150 jaar knowhow in het ontwerpen en fabriceren van pompen is de Calio-Therm de nieuwste ontwikkeling.

Bijsturend vermogen

Een andere troef van de Calio-Therm is de bijsturende en optimaliserende werking van de circulatiepomp via de energiebesparende Dynamic Control modus. Bij het activeren van deze modus zal de Calio-Therm bijsturen tot hij op de meest rendabele wijze werkt. Dit betekent echter niet dat de installateur geen enkele rol van betekenis te spelen heeft. Een selectie van de juiste circulator voor het theoretisch werkgebied is cruciaal voor een optimaal rendement zodat het automatisch kan bijregelen binnen het werkgebied met het hoogste rendement. Ga er niet van uit dat het automatische regelsysteem betekent dat u zelf niets meer moet instellen. De bepaalde wenswaarde is de basis voor het automatisch bijregelsysteem en zekerheid dat het werkpunt ook binnen het werkgebied van de pomp ligt.

De ‘KSB GoTo Calio’-applicatie is bedoeld als uitwisselgids voor installateurs, zodat ze de meest geschikte circulator uit het KSB-gamma kiezen als alternief bij vervanging.

Om installateurs bij te staan bij het maken van de juiste keuzes, staan de technische experts van KSB ter beschikking om ondersteuning te bieden. Alle technische data zijn bovendien vrij te raadplegen op de KSB-website. Kijk ook eens naar de uitwisselapp ‘KSB GoTo Calio’-applicatie. Deze app is bedoeld als uitwisselgids voor installateurs, zodat ze de meest geschikte circulator uit het KSB-gamma kiezen als alternief bij vervanging. De KSBase-app adviseert dan bij nieuwe selecties.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details