NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe configurator om frustraties en tijdsverlies te voorkomen
Remeha wil installateurs begeleiden en hen helpen om fouten te vermijden.

Nieuwe configurator om frustraties en tijdsverlies te voorkomen

Die helpt installateurs die een verwarmingsinstallatie samenstellen een heel eind op weg bij het knopen doorhakken. Fouten vermijden, tijd besparen en zelfs meteen offertes opstellen: dat zijn de mogelijkheden van deze nieuwe tool in een notendop. 

Tekst Filip Van der Elst  |  Beeld Remeha

Remeha wil installateurs begeleiden en hen helpen om fouten te vermijden, zegt Marketing Manager Nicolas Van Dyck. “Als je nog geen ervaring hebt met onze producten, dan durven er wel eens fouten op te duiken. Het is niet eenvoudig om te weten welke accessoires al dan niet in het pakket zetten wanneer ze een bestelling plaatsen. Denk maar aan een ophangbeugel, een regeling voor een tweede kring, of een aansluitset. En daar willen we als fabrikant graag mee helpen.”

Remeha stelt deze configurator gratis ter beschikking van alle bouwprofessionals.

De juiste onderdelen 

Het eindresultaat van die denkoefening? De ‘configurator tool’. Het gebruik van deze configurator beperkt de kans op fouten. Dat betekent: de juiste onderdelen, niet te veel en niet te weinig. “Dankzij de configurator weet de installateur meteen welke (andere) items hij nog moet aankopen, en welke aankopen misschien niet essentieel zijn. Aan het einde van de rit krijgt hij als het ware een bestellijstje”, aldus Van Dyck. Een uitgebreid dashboard helpt de installateur om zijn project stap voor stap samen te zetten. De tool stelt gerichte vragen, zoals het gevraagde vermogen en het aantal kringen. Op basis van de antwoorden die de installateur ingeeft zet de configurator alle mogelijke alternatieven op een rijtje, gerangschikt volgens prijs. 

Het gebruik van deze configurator beperkt de kans op fouten.

De tool helpt de installateur ook, indien gewenst, bij het opstellen van zijn offerte, inclusief andere materialen, verplaatsingskosten en werkuren. Van Dyck: “Dankzij de configurator kan deze fase veel sneller en efficiënter verlopen. Hij kan samen met de klant de WYSIWYG (‘what you see is what you get’)-editor doorlopen, die automatisch resulteert in een volledige offerte. Hij hoeft hier dus achteraf geen tijd meer in te steken. Ook voor de consument is dit een pluspunt.” 

De tool helpt de installateur ook, indien gewenst, bij het opstellen van zijn offerte, inclusief andere materialen, verplaatsingskosten en werkuren.

Aanvulling op CRM-pakket

Van Dyck vervolgt: “In de toekomst willen we de configurator graag koppelen aan bestaande CRM-en boekhoudpakketten. Ook de dienst na verkoop, het onderhoud en opvolging nadien willen we graag verbinden met deze tool. Zo kunnen installateurs de hele levensloop van een verwarmingsketel met één oplossing op de voet volgen.”

Professionals die al met ons Remeha Zone portal werken, krijgen automatisch toegang tot onze configurator.

Remeha stelt deze configurator gratis ter beschikking van alle bouwprofessionals. Niet alleen installateurs kunnen er een beroep op doen, ook bijvoorbeeld groothandel medewerkers, energiedeskundigen of studiebureaus krijgen toegang. Er komt geen stand-alone applicatie bij kijken. Het enige wat de professional moet doen, is zichzelf registreren en inloggen op http://­configurator.­remeha.be. “Professionals die al met ons Remeha Zone portal werken, krijgen bovendien automatisch toegang tot onze configurator”, zegt Van Dyck. Bovendien staan vertegenwoordigers van Remeha ter beschikking om de werking van de configurator op de werkvloer te komen demonstreren.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details