NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe generatie dompelpompen

Nieuwe generatie dompelpompen

Begin mei 2021 introduceert de KSB Groep de nieuwste generatie van zijn reeds lang bekende AmaDrainer 3 dompel-afvalwaterpompen. Met de ontwikkeling van deze serie, die in vier maten verkrijgbaar is, komt de fabrikant tegemoet aan de vraag van klanten naar een compacter ontwerp en een eenvoudiger bediening. Intussen viert KSB met gepaste trots zijn 150ste verjaardag.

De pomp heeft een compact ontwerp met een geïntegreerde vlotterschakelaar en een diameter van 155 mm. Dankzij zijn kleine voetafdruk is de reeks geschikt voor smalle ruimten, zoals vensterbanken. De totale opvoerhoogte bedraagt tot 11,3 meter.

Het robuuste ontwerp van de dompelpompen garandeert een hoge mate van bedrijfszekerheid. Alle vier de maten zijn ontworpen voor continubedrijf bij vloeistoftemperaturen tot 70°C, en tijdelijk tot 90°C. 

Een van de nieuwe kenmerken is de geïntegreerde vlakke aanzuiging: na het verwijderen van de aanzuigzeef kan in de twee kleinere maten water worden afgevoerd tot een restniveau van 2 mm. De grotere maten hebben een vrije doorsnede tot 35 mm om grote vaste stoffen veilig uit het afvalwater te verwijderen.

De nieuwe generatie van de vuilwaterdompelpomp AmaDrainer 3 is verkrijgbaar in vier bouwgroottes (© KSB SE & Co. KGaA).

Een speciale versie voor agressief afvalwater en andere media is beschikbaar voor alle maten. 

Alle eenheden zijn voorzien van een hoog­waardige kunststof behuizing, laag gewicht en corrosiebestendigheid. De koelmantel maakt het mogelijk de eenheid te laten werken met een volgelopen motor. Bovendien is de AmaDrainer 3 uitgerust met een geïntegreerde motorbeveiliging. De standaard stroomkabel van 10 meter biedt een grote flexibiliteit in het gebruik. 

De nieuwe dompel-afvalwaterpompen zijn geschikt voor vele toepassingen. Zij kunnen worden gebruikt voor het legen of afvoeren van water uit dekzeilen en overstroomde kelders, alsmede voor het opvangen van water uit reservoirs of rivieren. Ze zijn ook geschikt voor noodafvoer of voor het afvoeren van water uit kelderafvoeren en onderdoorgangen. De eenheden worden stekkerklaar geleverd, wat een snelle installatie en inbedrijfstelling mogelijk maakt.

Hoofdkantoor KSB Groep in Frankenthal.

150 kaarsjes

En er is nog meer reden voor vreugde ten huize KSB: op 18 september 2021 vierde het bedrijf zijn 150-jarig jubileum. Het bedrijf uit Frankenthal werd in 1871 opgericht door Johannes Klein, samen met zijn collega’s Friedrich Schanzlin en Jakob Becker – vandaar de naam KSB. “150 jaar is een bijzonder jubileum voor een bedrijf. Er zijn niet veel bedrijven die zovele jaren hebben overleefd. Het is voor ons een gelegenheid om terug te kijken, de balans op te maken en na te denken. Maar bovenal is het voor ons een moment om vooruit te kijken naar de toekomst,” zegt Dr. Stephan Timmermann, CEO van KSB. 

“De sterke positie van KSB vandaag is in de eerste plaats te danken aan de inzet van elke individuele medewerker en in de tweede plaats aan het feit dat de onderneming zich regelmatig heeft aangepast aan de dynamische marktomgeving en waar nodig de koers heeft gewijzigd. In de sector van pompen, afsluiters en service kunnen meerdere jaren verstrijken tussen een idee, een innovatie en het uiteindelijke succes op de wereldmarkt. De kracht om te innoveren en het omarmen van verandering zijn daarom belangrijke pijlers in ons bedrijf.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details