01:41
02-02-2018

Nieuwe generatie L-BOXX bij Sortimo

In mei 2018 lanceert Sortimo een nieuwe generatie binnen de gekende productfamilie L-BOXX. De ‘G’ die elke L-BOXX voortaan aan zijn naam toevoegt, kenmerkt het nieuwe ontwerp in de trendkleur “coolgrey”. Naast de nieuwe kleur krijgen de L-BOXX 102 en L-BOXX 136 een nieuwe vormgeving en uitgebreide functionaliteiten, wat wordt aangegeven door de ‘G4’ in de benaming. Beide L-BOXXen vallen op door hun vereenvoudigd gebruiksgemak, wat resulteert in tijdbesparing en dus verbeterde rentabiliteit.

De nieuwe generatie L-BOXX is vanaf 2 mei 2018 exclusief via de Sortimo-verkoopkanalen verkrijgbaar.

L-BOXX 102 G4 en L-BOXX 136 G4: meer functionaliteiten
De L-BOXX 102 G4 en L-BOXX 136 G4 hebben meer functionaliteiten om een nog grotere meerwaarde te creëren. Ook de vormgeving werd geoptimaliseerd. De gladde, afgeronde bovenkant van de L-BOXX G4 voorkomt dat vuil zich gaat afzetten op het oppervlak en kan ook makkelijker en sneller schoongemaakt worden, voor een positieve look bij de klant.

Geoptimaliseerd kliksysteem en handling
Eén van de functionaliteiten voor een vereenvoudigde handling is het gepatenteerde kliksysteem. Het bevindt zich bij deze L-BOXXen direct onder het deksel, waardoor een L-BOXX G4 ook geopend kan worden wanneer hij gelinkt is aan meerdere BOXXen. Zo heeft de gebruiker ook wanneer de boxen aan elkaar geklikt zijn, toegang tot de volledige inhoud. Bovendien maakt het nieuwe klikmechanisme dat de L-BOXXen G4 in enkele seconden met één hand verbonden en gescheiden kunnen worden. De ergonomische draaggrepen aan het deksel en vooraan zorgen voor een aangenaam draagcomfort. De geoptimaliseerde insluitfunctie voorkomt dat de draaggreep omhoog klapt. Ook een overkoepelende diefstalbeveiliging  – met stalen kabel of slot –  behoort tot de mogelijkheden. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort, maar spaart de gebruiker tijd omdat niet langer elke BOXX apart beveiligd moet worden.

Binnenkant van de L-BOXX G4
De aangepaste vorm resulteert bij dezelfde buitenafmetingen toch in een grotere binnenruimte. De L-BOXX G4 biedt dan ook voor opslagplaats voor het transporteren van gereedschap, machines en werkmateriaal. Bovendien werd het gewicht verlaagd: de L-BOXX 102 G4 weegt 1,72 kg (voorheen 2,1 kg) en de L-BOXX 136 G4 weegt 1,78 kg (voorheen 2,27 kg).

Nieuw is dat nu ook de L-BOXX 136 G4  – naast de L-BOXX 102 G4 –  op de bodem een geïntegreerd raster voor inzetbakjes heeft zodat kleine onderdelen perfect getransporteerd kunnen worden. In het deksel kunnen werktuigkaarten aangebracht worden die van de L-BOXX G4 een handige gereedschapskoffer maken. De geïntegreerde rubberen lussen en opbergzakjes in de werktuigkaarten bieden optimale opbergmogelijkheden voor handgereedschap zoals schroevendraaiers en tangen. Zo zijn alle werktuigen altijd binnen handbereik en ziet men meteen of de koffer nog volledig is.

Compatibel met het Sortimo-systeem
De L-BOXX G4 is compatibel met alle L-BOXXen uit de vorige en de huidige generatie alsook met WorkMo en met alle Sortimo-voertuiginrichtingen. De nieuwe L-BOXXen zijn optimaal afgestemd op een flexibel gebruik en integratie in de voertuiginrichting. Met de veelzijdige nieuwe inzetbakjes kunnen talrijke combinaties gemaakt worden voor het opbergen van allerhande kleine materialen.

De L-BOXX G4 werd omwille van zijn vernieuwde design, de verbeterde functionaliteit en de hoogstaande kwaliteit al bekroond met de German Design Award, de iF World Design Award en pro-K Award.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: L-BOXX , Productinformatie , Sortimo

Installatie en Bouw België partners

P&V Elektrotechniek