01:38
25-05-2016

Nieuwe kastverlichting: Sensationeel helder en klaar

Rittal lanceert een nieuwe generatie verlichting speciaal voor schakelkasten. Met energie-efficiënte en performante LED technologie tot 1200 lm, en met comfortabele aansluit- en montagemogelijkheden voor globale vereisten bepaalt Rittal de norm. De systeemaanbieder voor schakelkasttechnologie biedt tal van innovatieve details, die een optimale verlichting van de kast garanderen en de installatie duidelijk vereenvoudigt.

Bij de planning van een schakelkast wordt de verlichting vaak verwaarloosd. Logisch dat wanneer aan de kast gewerkt moet worden, de lichtomstandigheden slecht zijn. Toch is licht essentieel voor bijvoorbeeld het herkennen van de verschillende kleuren van de bedrading. “Met onze nieuwe ontwikkeling op basis van de modernste lichttechnologie vereenvoudigen we het werk aan de schakelkast aanzienlijk en helpen we om fouten bij installatie-, onderhouds- en herstellingswerken en daarmee ook dure vertragingen te voorkomen”, aldus Christian Dietrich, Product Manager Enclosures bij Rittal. Hij gaat verder: “De eenvoudige montage van de nieuwe verlichting spaart bovendien waardevolle tijd in het atelier.”

Doelgericht verlichten
Twee modellen van de nieuwe schakelkastverlichting worden op de markt gebracht, met resp. 900 en 1200 lm. De nieuwe verlichting gebruikt moderne LED lampen. Deze zorgen enerzijds voor een hoge energie-efficiëntie en onderscheiden zich van andere lampen door hun duidelijk langere levensduur. Voor de optimale verlichting van een schakelkast wordt een lens van transparante kunststof met geïntegreerde Fresnel lenzen gebruikt. Deze richten het licht zodanig dat de volledige behuizing optimaal wordt belicht, zelfs onderaan. Voordeel is dat het licht precies daar schijnt waar het nodig is en niet buiten de kast.

Snelle installatie en makkelijke montage
De kastverlichting kan optioneel in- en uitgeschakeld worden via een geïntegreerde schakelaar, een deurschakelaar of een bewegingsmelder. Bovendien is de verlichting met een stekker uitgerust, vereenvoudigt de aansluittechniek het montagewerk en zorgt deze voor een snelle installatie. De lampen kunnen aangesloten worden via vooraf geassembleerde kabels met connectoren. De lampaansluiting is 90° draaibaar, zodat de kabel eenvoudig ingevoerd kan worden, zelfs in smalle kasten met een breedte van slechts 600 mm.

160525_Rittal_kastverlichting_1

Perfect geïntegreerd in schakelkasten wereldwijd
De nieuwe schakelkastverlichting past perfect in het modulaire kastensysteem TS 8 van Rittal. Ze is optimaal aangepast aan het frameprofiel en kan zonder plaatsverlies worden geïntegreerd. Extra voordeel voor een snelle inbouw: één persoon kan de verlichting alleen monteren. Daarvoor zijn drie bevestigingsmogelijkheden voorzien in één model: een magneethouder, clipbevestiging in TS 8 profiel of schroefbevestiging.

Dankzij een brede stroominput kan de verlichting wereldwijd gebruikt worden. Voor specialisten uit de sturings- en schakelkastenbouw, maar ook uit de machinebouw, die internationaal actief zijn, is dit een groot voordeel. Ongeacht of de installatie in Europa, de VS of in Azië wordt toegepast, kan er steeds dezelfde schakelkastverlichting worden ingebouwd. Aanpassingen aan het elektrische plan of aan de onderdelenlijst zijn dus overbodig. De verlichting beschikt over de juiste internationale goedkeuringen, bijvoorbeeld UL voor de Amerikaanse markt.

Met deze innovatie vereenvoudigt Rittal ook vele processen op het vlak van inkoop en montage. Aangezien het gelukt is met weinig varianten aan alle vereisten te voldoen, is het bestellen eenvoudiger én is minder opslagruimte nodig.

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Kastverlichting , Led , Nieuws , Rittal

Installatie en Bouw België partners