NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe naam en nieuwe locatie voor HVAC-specialist

Nieuwe naam en nieuwe locatie voor HVAC-specialist

Meer dan 10 jaar na de oprichting heeft CoolingWays een nieuwe stap gezet: het bedrijf is verhuisd naar Wommelgem en heet vanaf nu ClimaWays: een signaal dat klanten hier niet alleen terecht kunnen voor koeling. Innovatieve verwarmingsoplossingen zijn immers ook al lange tijd een specialiteit van het (ver)nieuw(d)e ClimaWays. Als pionier in gaswarmtepompen heeft ClimaWays een rotsvast geloof in het potentieel van gasoplossingen. “Zeker in renovatieprojecten zijn er met onze gaswarmtepompen sterke besparingen te realiseren.”

In het nieuwe gebouw in Wommelgem wil ClimaWays installateurs nog beter begeleiden. Zo zijn er op de benedenverdieping opleidingslokalen voorzien om de werking van producten uitgebreid te demonstreren. Verder behoudt ClimaWays dezelfde huisstijl als CoolingWays. “Een manier om de herkenbaarheid te behouden. De filosofie achter het bedrijf blijft immers dezelfde”, aldus zaakvoerder Jef Schelkens. Het bedrijf zweert nog steeds bij een klantgerichte aanpak, waarbij in samenspraak met de klant gekeken wordt wat de noden en de beste oplossingen zijn. Ook service is erg belangrijk voor ClimaWays: een rechtstreekse lijn met klanten mag niet ontbreken.

Gasabsorptiewarmtepomp
ClimaWays is nog steeds hoofdzakelijk gericht op de utiliteitsmarkt, al kwam het bedrijf de jongste jaren ook met gerichte oplossingen voor de residentiële sector op de proppen. Hét paradepaardje is de ROBUR gasabsorptiewarmtepomp K18. Dit toestel combineert de voordelen van de warmtepomp met die van condensatieketel op aardgas. Het koppelt het laagste verbruik (ongeveer 5 keer goedkopere energie dan een warmtepomp op elektriciteit) aan het allerhoogste comfort voor de gebruiker (omwille van een hoge efficiëntiegraad en sterke regelbaarheid).

Climaways Batibouw

Jef Schelkens, zaakvoerder van ClimaWays: “de gasabsorptiewarmtepomp combineert de voordelen van de warmtepomp met die van condensatieketel op aardgas.”

 

Heel wat bedrijven uit de verwarmingssector hebben dit jaar geen stand op Batibouw. ClimaWays zal wel aanwezig zijn. “Er zijn immers nog heel wat mensen echt op zoek naar de meest duurzame technieken. We willen hen duidelijk maken dat je ook op de renovatiemarkt nog heel wat besparingen kan realiseren, zonder dat er grote verbouwingswerken nodig zijn. Dubbele beglazing en isoleren in de mate van het mogelijke is al een goede basis. We bieden de mensen een realistisch, duurzaam en financieel interessant verhaal met onze oplossingen.”

Hoger rendement
Met de hoge flexibiliteit van de gaswarmtepompen neemt ClimaWays een belangrijke barrière voor innoverende technieken weg. Er is immers weinig voor nodig om zo’n toestel te kunnen plaatsen Schelkens: “Installatietechnisch verloopt de keuze voor een gasabsorptiewarmtepomp op een gelijkaardige manier als voor een klassieke condenserende gasketel, zowel hydraulisch als gas- en brandertechnisch. Maar het rendement van deze warmtepomp ligt tot 40 procent hoger als dat van een gewone condensatieketel.” Het bedrijf werkt ook aan duurzame oplossingen voor wie in appartementsgebouwen werkt. Zo is er het merk van eigen verwarmingssatellieten, onder de naam COLLINDI. “COLLINDI is bedoeld voor appartementsgebouwen met een centrale warmteproductie. In elk appartement komt er een aparte unit voor verwarming en SWW-productie met ingebouwde energiemeter te staan”, aldus Schelkens. Recent heeft ClimaWays ook een nieuw product in zijn assortiment opgenomen: de ROBUR gasgestookte luchtverhitters. Deze bieden een comfortabele oplossing voor het verwarmen van bijvoorbeeld bedrijfsmagazijnen en werkateliers.

Opportuniteiten op technologisch vlak
De keuze voor gasgerichte oplossingen is een bewuste keuze van ClimaWays. “Gas zal nog lange tijd een rol blijven spelen. Dan is het maar best om gas zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De techniek van de gaswarmtepomp speelt daar perfect op in. Er zijn ook nog heel wat interessante opportuniteiten op technologisch vlak. Zo geloven we sterk in het potentieel van bio- of synthetisch-gas”, besluit Schelkens. 

Climaways  hal 12, stand 117

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details