NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe opvoerinstallatie voor toepassingen in ­woningen en kleine bedrijven
De Aqualift L is zowel geschikt voor eengezinswoningen, zoals hier op de foto, als voor woningen waar meerdere gezinnen wonen.

Nieuwe opvoerinstallatie voor toepassingen in ­woningen en kleine bedrijven

KESSEL, toonaangevend fabrikant in de markt van waterafvoertechniek, breidt zijn pompassortiment uit met de Aqualift L, een nieuwe opvoerinstallatie die niet alleen fungeert als volwaardige afwateringsoplossing voor woningen, maar ook in kleine bedrijven kan worden toegepast. De opvoerinstallatie is zowel geschikt voor fecaliënvrij als fecaliënhoudend afvalwater en vindt dankzij haar flexibele ontwerp zowel toepassing in nieuwsbouw- als in renovatieprojecten.

De Aqualift L is een opvoerinstallatie met open waaier die licht draaiend is. Ze is beschikbaar bij reservoirvolumes van 50 tot en met 120 liter en verkrijgbaar als mono- of duo-installatie, met telkens een bedrijfsspanning van 230 of 400 volt. 

Vier varianten

“De klassieke, voor fecaliën geschikte stekkerklare opvoerinstallatie voor gebouwafwatering breidt ons assortiment met in totaal vier varianten uit”, vertelt Jan Martin, product­manager pomp­techniek bij KESSEL, dat zijn oplossingen voor gebouw­afwatering, afvalwater­behandeling en het voorkomen van schade door terug­stuw produceert in het Beierse Lenting en ze via verschillende vestigingen in Europa en Azië verdeelt. “Dankzij haar lage gewicht en universele aansluit­mogelijk­heden is de opvoerinstallatie flexibel toepas­baar in zowel renovatie- als nieuwbouw­projecten. Met haar eenvoudige besturing via de vooraf ingestelde besturings­kast blinkt ze ook uit in gebruiksvriendelijkheid.”

Naast meergezinswoningen, zoals hier op de foto, is de opvoerinstallatie ook geschikt voor toepassing in kleine bedrijven.

Gemaakt van PE

De opvoerinstallatie heeft vanzelfsprekend dezelf­de betrouwbare kwaliteit – met Made in Germany-label – als die waar KESSEL voor bekend­staat. “Ze is gemaakt van de duurzame kunststof PE, bestand tegen verschillende soorten afval­water en andere vervuiling en garandeert een veilige en betrouwbare werking dankzij continue bewaking van het waterpeil en de robuuste, gescharnierde vlotterschakelaar met geïntegreerd inschakelpunt”, aldus Jan Martin. “Dat maakt de installatie betrouwbaar in elke situatie, wat op zijn beurt zorgt voor een meer dan correcte prijs-kwaliteitsverhouding.”

De 400V-versies zijn standaard uitgerust met NFC, zodat parameters als inschakelvertraging, nalooptijd en foutmeldingen makkelijk via de app veilig en contactloos kunnen worden uitgelezen en beheerd.  

Eenvoudig onderhoud

“Door de speciale vorm van de reservoirbodem worden vaste stoffen en afvalwater rechtstreeks naar de pomp geleid voor een ideale lediging’, legt de productmanager nog uit. “Het verzamel­reservoir beschikt over een afgesloten pompruimte met geschroefde reinigingsopening en de voor­af ingestelde, gescharnierde vlotter­schakelaar kan zonder gereedschap voor onderhoud worden verwijderd.”

Meer informatie over de Aqualift L van KESSEL is te vinden op www.kessel-belgie.be door te klikken op producten en vervolgens op pomptechniek.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details