Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuws

Nieuwe Pompenwijzer vergemakkelijkt keuze voor vervangingspomp

Wilo, het in 1872 opgestarte Duitse familiebedrijf, ontwikkelde de Pompenwijzer: een nieuwe uitwisseltabel ...

Visual-Pompenwijzer
Met de Pompenwijzer verhoogde men het aantal uitwisselbare pompen aanzienlijk. U krijgt informatie over oude en nieuwe pompen.

6 april 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Wilo, het in 1872 opgestarte Duitse familiebedrijf, ontwikkelde de Pompenwijzer: een nieuwe uitwisseltabel die installateurs snel en efficiënt naar de juiste vervangingspomp gidst. Daarnaast krijgt het getrouwheidsplatform WiloXperts een ingrijpende upgrade.

Wilo is aanwezig in meer dan zestig landen, telt ruim zestig filialen en 7800 medewerkers wereld­wijd. De firma groeide wereldwijd uit tot de pompenspecialist voor gebouwentechniek, waterbeheer en industrie. De Belgische dochteronderneming is meer dan 90 jaar actief en stelt 38 personeelsleden tewerk.

WiloXperts kreeg een totale makeover om het platform eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken voor de leden.

Pompenwijzer

Pompen kunnen vervangen worden met behulp van de uitwisseltabel op de Wilo-website, het selectie­programma Wilo-Select en via de Wilo-­Assistent App. Vanwege de groeiende behoefte aan meer en goede informatie ontwikkelde Wilo een nieuwe uitwisseltabel: de ‚Pompenwijzer‘. Deze wijst u de weg naar de juiste vervangingspomp, snel en eenvoudig. In de nieuwe uitwisseltabel zijn pompen voor circulatie, drukverhoging en vuil- en afval­water geïntegreerd. Er worden meer dan tien verschillende pompenmerken ondersteund. Met de Pompenwijzer verhoogde men het aantal uitwisselbare pompen aanzienlijk. U krijgt informatie over oude en nieuwe pompen. Bij een groot aantal oude Wilo-pompen zijn afbeeldingen en grafieken toegevoegd. Hierdoor controleert u of de nieuwe pomp de juiste keuze is. Over nieuwe pompen is relevante informatie beschikbaar zoals afbeeldingen, serie-informatie waardoor het voor de gebruiker snel duidelijk is waarom het ene artikel beter is in de ene situatie dan het andere artikel. Onder elke uitwisseling staan notities die verwijzen naar onder andere de aanpassing van het leidingwerk of de netspanning. Verder zijn in een aantal gevallen één of meerdere accessoires noodzakelijk bij de uitwisseling. Ook van deze ­accessoires wordt het artikelnummer vermeld. Tevens is er informatie beschikbaar over andere nuttige toebehoren zodat ook meteen dit passende materiaal kan worden besteld. Dit alles kan helpen om de juiste selectie en installatie van een pomp te realiseren. Bij elke uitgewisselde pomp is het nu ook mogelijk om een PDF te maken met daarin informatie over de oude pomp, de nieuwe pomp, de benodigde accessoires en opmerkingen. Ontdek de nieuwe uitwisseltool op www.pompenwijzer.be

Wilo is aanwezig in meer dan zestig landen, telt ruim zestig filialen en 7800 medewerkers wereldwijd.

WiloXperts

Het huidige getrouwheidsplatform WiloXperts werd reeds jaren geleden opgezet. Maar nu werd het tijd om het platform een totale makeover te geven en het eenvoudiger en gebruiksvriende­lijker te maken voor de WiloXperts leden. Voor de leden werd er nieuw leven in het platform en de geschenken geblazen. Het is een pure win-win situatie voor de WiloXperts. Bij aankoop van Wilo-pompen verzamelen zij nog steeds punten die omgeruild kunnen worden voor leuke cadeaus. Aan de basisformule heeft men dus niets veranderd. Wat er dan wel veranderd is, is de manier van het bezorgen van de facturen. Nu kan men zijn facturen héél gemakkelijk zelf opladen in het platform. Dit kan door een bestand (PDF, Word,…) of door een foto van de factuur op te laden. Het gekende e-mailadres kan ook nog steeds gebruikt worden om facturen door te geven. Daarnaast heeft Wilo het aanbod van de geschenken drastisch veranderd. De pompenfabrikant is in zee gegaan met Coolblue waardoor de WiloXpert zijn cadeau zelf kan kiezen uit het oneindige aanbod van ­Coolblue. Via zijn account kan de WiloXpert nu de historiek van zijn punten, bestellingen,… volgen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%