NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe sanitaire showrooms over het hele land

Nieuwe sanitaire showrooms over het hele land

Sinds enkele jaren heeft FACQ voor ogen om zowel het grote publiek als de professionals te bereiken door showrooms en Sanicenters te bouwen gelegen aan hoofdwegen of winkelcentra. Het doel is over heel België aanwezig te zijn en het brede publiek te inspireren en te adviseren in hun zoektocht naar ideeën voor hun badkamerinrichting. Bovendien is deze nabijheid zeer handig voor professionals gezien de snelle beschikbaarheid van een grote stock aan innoverende producten.

Het FACQ-logo is niet langer onbekend bij professionals, noch bij consumenten die op zoek zijn naar oplossingen voor sanitair en verwarming. Na meer dan 139 jaar vakkennis groeit en innoveert FACQ nog iedere dag om moderne en efficiënte oplossingen aan te bieden.

De indrukwekkende façade pronkt met een speciale vormgeving die doet denken aan een TGV.

Een nieuw en ambitieus Headoffice van FACQ in Vlaanderen

De 300 meter lange façade en zijn architectuur trekken nu al de aandacht langs de E40: het nieuwe gebouw in Merelbeke zal binnenkort het grootste FACQ-centrum van het land zijn. Hiermee bevestigt de onderneming zijn positie als belangrijke speler in zijn sector en toont het nogmaals zijn ambitie: dichter bij zijn klanten staan en een nog grotere zichtbaarheid geven aan de professionele sanitair- en verwarmingssector, die zoveel te bieden heeft met oog op de ecologische uitdaging van de woningen van morgen. Alle diensten van FACQ zijn erin verzameld: een logistiek center, een Collect & Go-dienst, een Contact Center, een showroom en een Sanicenter.

FACQ wil dichter bij zijn klanten staan en een nog grotere zichtbaarheid geven aan de professionele sanitair- en verwarmingssector.

Flanders Headoffice van Merelbeke in cijfers

Dat het een groots en innovatief project is, blijkt ook uit enkele interessante weetjes:

• Het gebouw is een slim en energiezuinig geheel met 1.932 zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse productie van 564 MWh (een equi-valent van de productie van 140 huishoudens), 51 boorgaten van 140 m diep voor geothermische energie die 53% van de warmtebehoefte en 60% van de luchtkoelingsbehoefte produceren en 20.000 m² vloerverwarming  (of een equivalent van drie voetbalvelden).

• De indrukwekkende façade met zijn speciale vormgeving die doet denken aan een TGV, is 300 meter lang, 16 meter hoog en goed voor zo’n 8.000 m² glas. Het is de eerste keer in België dat de gebruikte inox façadebekleding op dergelijke grote oppervlakte geplaatst werd.

• In totaal stelt het center meer dan 80 personen te werk bij de start van de activiteit. Adres: Heidestraat 6 – 9820 Merelbeke. Uitbreiding van FACQ een versnelling hoger 

Na de opening van een showroom in Kuurne, een volledig nieuw Sanicenter in Oudenaarde en het toekomstige Flanders Headoffice in Merelbeke denkt FACQ nog niet aan ophouden. In de komende maanden opent het dan ook Sanicenters in Genk, Ieper, Oostende en Doornik om zo over heel België aanwezig te zijn. Op die manier kan FACQ voldoen aan de verwachtingen van professionals maar ook aan die van particulieren dankzij de opening van verschillende showrooms.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details