NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe sensor meet relatieve vochtigheid, temperatuur en barometrische druk
Kalibratie en justering is niet nodig, wat de onderhoudskosten sterk reduceert

Nieuwe sensor meet relatieve vochtigheid, temperatuur en barometrische druk

De nieuwe Thies 1.1006.54 sensor van Thies is ontwikkeld voor meteorologische meetapplicaties. De opnemer is uitgerust met een universele interface en is hierdoor geschikt voor een breed toepassingsgebied met de nadruk op buitenmetingen.

De KCD-HS serie CO2-opnemers zijn robuuste en vooral stabiele CO2-transmitters voor een breed toepassings­gebied. Ze zijn ontwikkeld om te kunnen functioneren in uiteenlopende projecten, zoals in de industrie, tuinbouw, broed­stoven (incubatoren), fruitopslag; buiten en in koelapplicaties. 

Er zijn twee verschillende modellen beschikbaar: KCD-HS100, voor bereiken van 2000 ppm tot 10.000 ppm CO2, en KCD-HS300 voor bereiken van 2 tot 20 procent CO2. De sensor is gehuisvest in een geëloxeerde aluminium robuuste behuizing en is eenvoudig te instaleren. Bovendien is de behuizing van de sensor voorzien van een dunne teflonfilter, ter bescherming van de optische meetcel.

Er zijn twee verschillende modellen beschikbaar: KCD-HS100, voor bereiken van 2000 ppm tot 10.000 ppm CO2, en KCD-HS300 voor bereiken van 2 tot 20 procent CO2.

Uniek aan deze buitenopnemer is de verwisselbare rela­tieve vochtigheidssensor. Kalibratie en jus­tering is niet nodig, wat de onderhoudskosten sterk redu­ceert. De barometrische drukopnemer is geïntegreerd. 

De elektronica is hermetisch afgesloten van het meetgedeelte, zodat bij metingen in agressieve omgevingen de elektronica niet kan worden aangetast. De sensor is standaard uitgerust met 1 analoge uitgang: 0-10V of 4-20mA (instelbaar door de leverancier) en is daarnaast voorzien van een RS 485 Modbus RTU uitgang.

Optioneel is een sintered filter leverbaar, aan­gezien de sensor zelf al is uitgerust met een membraan­filter. Voor buitengebruik is het natuur­lijk aan te raden een weer- en stralingskap te gebruiken. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details