NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe Siemens-aanwezigheidsmelder verhoogt de energie-efficiëntie zonder nood aan extra toebehoren

Nieuwe Siemens-aanwezigheidsmelder verhoogt de energie-efficiëntie zonder nood aan extra toebehoren

De nieuwe WIDE UP 258Dx1-aanwezigheidsmelder van Siemens Smart Infrastructure kan nu voor het eerst zonder nood aan extra toebehoren bijdragen tot een energiezuinige verlichtings- en klimaatregeling dankzij de ingebouwde multisensortechnologie. De nieuwe aanwezigheidsmelder maakt deel uit van het GAMMA instabus-portfolio voor gebouwsysteemtechnologie. Deze productreeks is gebaseerd op de wereldwijde KNX-standaard en is voorzien van vijf verschillende sensoren voor HVAC- en verlichtingssturing. Toegewezen sensoren registreren aanwezigheid, lichtsterkte, temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-niveaus en verzekeren zo perfecte omgevingsvoorwaarden in commerciële gebouwen met aanzienlijke ruimtedieptes en sterke schommelingen van de bezettingsgraad.

Meer functionaliteit in een enkele melder

De nieuwe aanwezigheidsmelder verbindt optische met technische componenten. Het multisensorontwerp bevordert maximaal comfort en hoge energiebesparingen in ruimten zonder nood aan extra toebehoren. De eliminatie van overbodige apparaten past perfect in hedendaagse designtrends en creëert een visueel aantrekkelijke omgeving.

Aanwezigheids- en daglichtafhankelijke sturing van verlichtingssystemen

Alle aanwezigheidsmelders van de WIDE-reeks verzekeren een energiezuinige verlichting en klimaatregeling. Dankzij de verschillende sensoren kunnen niet alleen optimale lichtomstandigheden maar ook de gewenste klimaat- en ventilatiewaarden gerealiseerd worden. Hiernaast wordt de aanwezigheids- en daglichtafhankelijke sturing verzekerd door twee extra analyse-eenheden van de zonwering en de geïnstalleerde HVAC-toepassingen. Bovendien zijn de aanwezigheidsmelders voorzien van een geïntegreerde constantlichtregelaar, bijzonder geschikt voor open kantoren of locaties met aanwezigheidsafhankelijke behoefte aan een constante lichtsterkte. Meervoudige kalibratiemethoden verzekeren een optimaal gebruik van de sensoren, ongeacht waar ze geïnstalleerd zijn

Nauwkeurig energieverbruiksmanagement

Naast de registratie, bewaking en sturing van het energieverbruik heeft de WIDE UP 258Dx1-aanwezigheidsmelder een ongeëvenaard groot bereik. Zo beschikt het WIDE Dual Tech-model bijvoorbeeld over een ultrasoonfunctie die voor de betrouwbare detectie van verborgen voorwerpen, zoals die achter scheidingswanden in kantoren, kan worden gebruikt. Dankzij een uitgebreid toepassingsprogramma met omvattende sturingsfuncties en mogelijkheden voor regeling en parameterinstelling is de gebruiker verzekerd van een gestroomlijnd beheer van de gebouwprocessen en de overeenkomstige energiebesparingen. De installatie is snel en ongecompliceerd omdat er slechts één enkele KNX-kabel nodig is.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details