Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Producten

Nieuwe Smappee-module maakt digitale meter écht slim.

p1-s1-module-met-app-screen-kopieren

2 april 2020 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Vandaag lanceert Smappee zijn P1/S1 module, de eerste en enige uitleesmodule op maat van de Fluvius digitale meter in Vlaanderen. Consumenten kunnen de module eenvoudig zelf verbinden met hun meter. Zo krijgen ze via de Smappee App zicht op het real-time en historisch energieverbruik, zowel voor gas als elektriciteit. Ze zien ook het sluimerverbruik en weten wanneer er energie teruggaat naar het net. Daarnaast kan Smappee toestellen detecteren voor nog meer inzicht. De Smappee-info maakt de digitale meter écht slim en biedt toegevoegde waarde aan de consumenten. Ze leren hun energieverbruik begrijpen, wat hen toelaat om energie en kosten te besparen en ook hun broodnodig steentje bij te dragen voor het milieu.

smappee-infinity-p1s1module-kopieren

Echte toegevoegde waarde voor de consument

Slimme meters zijn de fundamentele bouwstenen voor een slim elektriciteitsnet die de energietransitie mogelijk zal maken. Toch komt er heel wat tegenwind van de consumenten die toegevoegde waarde missen. Smappee’s P1/S1 module biedt de Vlaamse consumenten die meerwaarde door hun digitale meter écht intelligent te maken. De module is makkelijk zelf te installeren en geeft meteen een heleboel inzicht via de Smappee App. Zo kunnen consumenten real-time zien wat hun elektriciteits-, gas- en gemiddeld sluimerverbruik is en hoeveel energie ze eventueel of al dan niet terugsturen naar het net. Daarnaast kan Smappee ook tot 5 individuele huishoudelijke toestellen detecteren en hun verbruik weergeven waardoor energievreters in kaart gebracht worden. Gebruikers kunnen hun resultaten ook vergelijken met die van gelijkaardige gezinssituaties en zien hoe goed ze scoren op vlak van energie-efficiëntie. Dankzij deze inzichten kunnen consumenten écht efficiënter omgaan met hun energie en kosten besparen.

smappee-p1s1-module-installatie-kopieren

Enige module op maat van digitale meter

De Smappee Smart meter module wil intelligentie toevoegen aan alle digitale meters wereldwijd. De P1/S1 module is de versie op maat van de Fluvius digitale meter. “Het is altijd Smappee’s bedoeling geweest om consumenten efficiënter met energie te laten omgaan. We vinden het dan ook belangrijk dat de uitrol van de digitale meter een succes wordt”, vertelt Stefan Grosjean, CEO en Founder van Smappee. “Voorlopig is Smappee het enige energiebeheersysteem dat een oplossing op maat heeft ontwikkeld die de gegevens meet van zowel de P1-poort als de S1-poort van de Vlaamse digitale energiemeter. De module voegt unieke intelligentie toe aan de digitale meter en biedt gedetailleerde energiegegevens tot op toestelniveau. Zo wekken we de interesse en moedigen we de acceptatie van de consument voor de digitale meter aan. Bovendien kunnen ook nutsbedrijven de module aanbieden of inschakelen om energiediensten te bouwen op basis van die gegevens.”

De Smappee P1/S1 module is vanaf vandaag verkrijgbaar via de webshop van Smappee, erkende elektriciens of via Smappee Certified partners zoals Rexel in België. De aanbevolen verkoopprijs is €99 (inclusief 2 jaar abonnementskost). Na twee jaar is er een tweejaarlijkse abonnementskost van €24.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details