NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe stoombevochtiger biedt ­energetische en hygiënische voordelen
Een geïnstalleerde RTS® RX in een politiekantoor.

Nieuwe stoombevochtiger biedt ­energetische en hygiënische voordelen

Met de RTS® RX lanceert DriSteem een nieuwe robuuste, hygiënische elektrische stoombevochtiger die aan een laag energieverbruik werkt. De RTS®-stoombevochtiger is een compact toestel, geschikt voor elk type watervoeding en vraagt een eenvoudige installatie met een keuze van muur- of vloermontage.

Met deze innovatie beantwoordt DriSteem aan de vraag uit de markt naar een echte alleskunner: “Vroeger boden we twee types stoombevochtigers aan: een kleiner en een groter toestel, die van elkaar verschilden op vlak van capaciteit”, legt Marc Briers, zaakvoerder van DriSteem Belgium, uit. “De RTS® RX kan je gebruiken voor alle toepassingen met een capaciteit van 2 kg/h tot ongeveer 147 kg/h stoom – per toestel, maar we kunnen tot acht toestellen in cascadeschakeling op één regelaar hangen. Dat maakt alles een stuk eenvoudiger voor de klant, want die kan voor elke capaciteit identiek hetzelfde toestel gebruiken. Het onderhoud is eenvoudiger geworden, omdat we werk hebben gemaakt van een gemakkelijke toegang voor de installateur.” Ook met de een­voudige installatie en de fast fill-eigenschap, die het mogelijk maakt om de tank zeer snel vol te laten lopen, speelt DriSteem in de kaarten van de installateur. 

‘Het toestel voert enkel water af wanneer dat nodig is – zuiver water hoeft immers minder weggespoeld te worden. Het toestel is dus geoptimaliseerd om energieverlies tegen te gaan.’

Watermanagement

Een ander belangrijk voordeel is het universeel en instel­baar watermanagement, ongeacht het type water­voeding. Briers: “Het toestel detecteert zelf de kwaliteit van het water. Vroeger had je toestellen voor zowel geleidend als niet-geleidend water, maar als je dat niet op voorhand wist kon je op de werf wel eens voor problemen te komen staan. Met de RTS® RX hoeft de klant zich daar het hoofd niet over te breken. Het toestel voert enkel water af wanneer dat nodig is – zuiver water hoeft immers minder weggespoeld te worden. Het toestel is dus geoptimaliseerd om energie­verlies tegen te gaan.”

Ook met andere eigenschappen gooit de RTS® RX op energetisch vlak hoge ogen. “Uniek aan dit toestel is de modulerende manier van vullen: er wordt evenveel water toegevoegd dan er verdampt wordt. Aangezien er dus geen bruuske afkoeling van het kokend water plaatsvindt – er bevinden zich immers steeds kleine hoeveelheden ‘vers’ water in de tank – kan men een continu kookproces realiseren. Bovendien zijn warmteverliezen uitgesloten dankzij de goede isolatie”, vervolgt Briers. 

Hygiëne 

DriSteem Belgium is ervan overtuigd dat de RTS® RX ook op vlak van hygiëne een uniek toestel is. Briers: “Dat heeft te maken met de manier waarop het toestel volledig geledigd kan worden, dankzij een uitgekiende constructie van de bodem. Zo kan de tank, wanneer er gedurende een instelbare periode geen bevochtigings­vraag is, volledig leeg­lopen. Er blijft geen water maandenlang stil staan, waardoor de gezondheidsrisico’s beperkt zijn.”

De RTS® RX is geschikt voor toepassing in onder meer de farmaceutische sector, ziekenhuizen en clean rooms, maar DriSteem Belgium wil de unit ook uitrollen in kantoorgebouwen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details