NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe uitvalsbasis van Club Brugge is neusje van de zalm

Nieuwe uitvalsbasis van Club Brugge is neusje van de zalm

Daikin VRV IV voor een optimaal comfort en laag energieverbruik

In september 2018 vond de eerstesteenlegging van het splinternieuwe oefencomplex van Club Brugge in Westkapelle plaats. De werken van deze nieuwe uitvalsbasis, het Belfius Basecamp genaamd, zijn inmiddels afgerond en Club nam er z’n intrek. Om het gebouw van het nodige comfort te voorzien, deed blauw-zwart beroep op Daikin.

Als partner van Club Brugge, bouwde Daikin mee aan de nieuwe uitvalsbasis te Westkapelle. Het indrukwekkende complex langs de Herenweg werd inmiddels officieel geopend en ziet er prachtig uit. De spelers en staff van Club Brugge komen er niets tekort en baden er in comfort. Het Belfius Basecamp is voorzien van kleedkamers, een fitnessruimte en een indoor trainingscomplex. Maar ook hotelkamers, vergaderzalen, kantoorruimtes, een restaurant en een persconferentieruimte. In het complex werken een honderdtal mensen, onder meer de A-kern, beloften, de U19, de coaches en de medische staf.

De nieuwe site ademt en straalt ‘state of the art’ uit en daar heeft Daikin met zijn expertise en innovatieve producten zeker zijn steentje aan bijgedragen.

Daikin totaaloplossing voor Belfius Basecamp

Er werd geopteerd voor een totaaloplossing voor het binnenklimaat. Het hele complex hiervan voorzien was niet enkel een mooi maar ook een uitdagend project. De verschillende ruimtes, met hun eigen doeleinden hebben elk hun binnenklimaatnoden. In de sporthal en fitness, waar de spelers sporten en zweten – No Sweat, No Glory! -, is de luchtvochtigheid hoger dan pakweg in de vergaderzaal. Daar is het dan weer belangrijker de temperatuur constant te houden en dit rekening houdend met de bezetting. Om aan deze eisen te voldoen, werd gekozen voor het flexibele Daikin VRV-systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat elke ruimte apart kan bediend worden en garandeert een optimaal comfort.

Niet enkel moeten de ruimtes de ideale temperatuur hebben, ook de luchtkwaliteit moet steeds gegarandeerd zijn. Een goede ventilatie is daarom onontbeerlijk. De centrale Daikin luchtbehandelingskasten voeren warme, vochtige en zuurstofarme lucht af en koele, zuurstofrijke en droge lucht aan.

Het Daikin gebouwbeheersysteem, de Intelligent Touch Manager, regelt het hele gebouw op een efficiënte manier en vanaf één centrale interface. Deze gebruiksvriendelijke interface verzamelt alle klimaatregelingsunits en maakt het mogelijk om de verwarming, koeling, warmwaterproductie, ventilatie van overal en op elk moment te regelen om zo het optimale comfort te bereiken. Daarenboven wordt eenvoudig het energieverbruik opgevolgd en energieverspilling tegengegaan.

Ook benieuwd naar hoe het Belfius Basecamp er uitziet? Bekijk hier het filmpje! https://www.facebook.com/watch/?v=1324916531005299  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details