Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Producten

Nieuwe Viega persmachines worden ‘smart’

auto-1

20 april 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Viega vervolledigt het gamma persmachines met een nieuwe generatie: de Pressgun 6. Blikvanger zijn de Pressgun 6 ‘Plus’ en Pressgun Picco 6 ‘Plus’, die via de app informatie sturen naar de smartphone van de gebruiker. Daarnaast staan ergonomie en gebruiksgemak voor de installateur opnieuw centraal bij alle nieuwe modellen.

De nieuwe generatie persmachines omvat naast de Pressgun 6, Pressgun Picco 6 ook de Pressgun 6 Plus en Pressgun Picco 6 Plus. De traditionele pistoolvorm is daarbij alleen bij de Pressgun 6 Plus behouden gebleven. De Pressgun 6 en Pressgun Picco 6 zijn een combinatie van pistool- en in-lijn model (staafmodel). De Pressgun Picco 6 Plus is volledig als in-lijn model uitgevoerd. Bij deze vorm vormt de machine als het ware een verlengstuk van de arm, een extra voordeel bij werkzaamheden in kleinere ruimtes. 

Model ‘Plus’: slimme en veilige besturing

De nieuwe Pressgun 6 Plus en de Pressgun Picco 6 Plus zijn via Bluetooth gekoppeld met de Viega Tool Services app. Informatie over de onderhoudsstatus, het batterijvermogen of het aantal voltooide persingen is op de smartphone eenvoudig te controleren. Ook is het mogelijk om met de app een blokkering in te stellen door de gebruiker – handig én veilig.

Bij de Pressgun 6 Plus en de Pressgun Picco 6 Plus is de Viega AutoCycle-modusvoorgeprogrammeerd, waarmee de fittingen in één keer worden vastgeperst. Via de Viega SmartCycle-modus wordt het persproces automatisch gestopt voor een laatste controle van fitting en persbek. Dat zorgt niet alleen voor minder foute persingen, maar ook lagere onderhoudskosten. 

Comfortabeler én slimmer werken

Viega blijft de Pressgun verder ontwikkelen om steeds beter aan de behoeften van de installateur tegemoet te komen. Zo zijn de Pressgun 6 Plus en Pressgun Picco 6 Plus voorzien van LED-verlichting. Bij de Pressgun 6 Plus is de kop zelfs – eindeloos – 360 graden draaibaar. Grote troeven voor het werken in krappe of donkere ruimtes.

De batterijcapaciteit nam met 25 procent toe, bij dezelfde grootte. De Pressgun 6 Plus realiseert daarmee ca. 35 procent meer persingen dan voorheen. Bijkomende handigheid: de accu van de persmachine kan nu ook in de auto opladen, tussen twee klussen door. De bedrijfsstatus lees je af op het LED-kleurendisplay, net als signalen betreffende het onderhoud.  

De Pressgun Picco 6 Plus wordt aangedreven door een oplaadbare 12 Volt accu, wat de machine nog lichter en compacter maakt. Het onderhoudsinterval van de Pressgun 6 Plus en Pressgun Picco 6 Plus bedraagt 40.000 persingen of vier jaar. Na 42.000 voegwerkzaamheden is er een automatische veiligheidsuitschakeling.

Krachtig en eenvoudig te bedienen

Met een perskracht van 32 kN is de Pressgun 6 Plus ontworpen voor metalen persfittingsystemen in de afmetingen 12 tot en met 108 mm, voor Megapress dikwandig stalen buisverbindingen van 3/8 tot en met 2 duim, en voor grotere nominale diameters tot 4 duim in combinatie met de Pressgun-Press Booster. Daarnaast leent de persmachine zich voor kunststof leidingsystemen in de afmetingen 12 tot en met  63 mm.

De bijzonder compacte Pressgun Picco 6 Plus weegt slechts 1,6 kg en is nauwelijks groter dan een accuschroevendraaier. Deze persmachine levert 24 kN perskracht en verwerkt metalen persfittingen van 12 tot en met 35 mm, Megapress dikwandig stalen buisfittingen van 3/8 tot en met 3/4 en kunststof leidingsystemen van 12 tot en met 32 mm.

Pressgun 6 en Pressgun Picco 6

Voor toepassingen waarbij de smart-functies niet nodig zijn, biedt Viega binnen de Pressgun-familie de modellen Pressgun 6 en Pressgun Picco 6. Ook deze werden volledig opnieuw ontwikkeld en zijn uitgerust met een 18 Volt accusysteem. Ondanks de slanke behuizing zijn de modellen erg robuust. De batterijen bieden 25 procent meer capaciteit, terwijl de 270 graden draaibare persbekhouder het werk vergemakkelijkt.

De Pressgun 6 met 32 kN perskracht is ontworpen voor metalen persfittingsystemen in de afmetingen 12 tot en met 108 mm, voor Megapress stalen buisverbindingen van 3/8 tot en met 2 duim en voor kunststof leidingsystemen in de afmetingen 12 tot en met 63 mm. De Pressgun Picco 6 biedt 24 kN perskracht en wordt ingezet voor het verwerken van metalen persfittingen van 12 tot en met 35 mm, Megapress dikwandige stalen buisfittingen van 3/8 tot en met 3/4 en kunststof leidingsystemen van 12 tot en met 32 mm.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details