Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Producten

Nieuwe warmtebeeldcamera met hoge thermische gevoeligheid

testo-883-building-59
Testo 883 heeft een thermische gevoeligheid van 40 millikelvin, oftewel 4/100ste van een graad.

Tekst | Filip Van der Elst

Beeld | Testo

14 oktober 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Met de Testo 883 lanceert Testo een nieuwe warmtebeeldcamera: een gerichte aanvulling op een reeds bijzonder uitgebreid assortiment.Zo garandeert Testo voor elke toepassing een geschikte thermografische camera te kunnen aanbieden.

Voor wie aan gebouwenthermografie doet, en dus bijvoorbeeld het warmte- en energieverlies in een woning in kaart wil brengen, is een warmtebeeld­camera onontbeerlijk. Met de lancering van Testo 883 heeft de verwarmings­specialist een bijkomende keuze, naast de vier andere basis­modellen waarover Testo reeds beschikte. Testo 883 is geschikt voor uitgebreide diagnose en een brede reeks aan toepassingen, zoals het opsporen van koudebruggen, isolatieproblemen of lekkages.

‘Wanneer je de buitenzijde van een gebouw in kaart moet brengen, met minder uit ­ gesproken temperatuur ­ verschillen, is de Testo 883 een uitstekende keuze.’

40 millikelvin

De nieuwe Testo 883 is vergelijkbaar met het basismodel, de Testo 872. Het verschil zit hem in de thermische gevoeligheid, zegt Koen Van Nieuwenhove, Product Manager HVAC bij Testo: “Die geeft aan hoe snel de camera een warmteverschil detecteert, wat van belang is wanneer je bijvoorbeeld een vloerverwarmingssysteem wil controleren. Testo 883 heeft een thermische gevoeligheid van 40 millikelvin, oftewel 4/100ste van een graad. Als je pakweg de Testo 872 naar dezelfde vloer richt, zal het langer duren vooraleer je het resultaat te zien krijgt.” De Testo 883 geniet van een zeer goede beeld­kwaliteit, vervolgt Van Nieuwenhove: “Dankzij de Testo SuperResolution-technologie is het mogelijk om de beeldkwaliteit digitaal te verdubbelen, van 320×240 pixels naar 640×480.” Ook de handmatige focus is een grote troef. “Voor beginners is de automatische focus van de vier basistoestellen prima, maar een gespecialiseerde thermograaf wil zelf kunnen bepalen waarop de camera moet scherpstellen”, aldus nog Van Nieuwenhove.

SiteRecognition en ScaleAssist

Een andere belangrijke feature is de Testo SiteRecognition, die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld schakelkasten vooraf te definiëren, zodat de genomen beelden automatisch toe­gewezen worden aan een welbepaalde kast. De Testo ScaleAssist zorgt er dan weer voor dat tijdens het meten de kleurverdeling van het warmtebeeld automatisch wordt aangepast, wat helpt om verkeerde interpretaties te vermijden. Testo gaat er prat op over een complementair assorti­ment aan warmte­beeld­camera’s te be­schikken. Elk toestel is meer of minder geschikt voor een wel­bepaalde toe­passing, concludeert Van Nieuwenhove. “De installateur die een schakel­kast of het hydraulisch even­wicht van een radiator moet controleren, kan perfect uit de voeten met een basis­model, zoals de Testo 865. In die gevallen is het warmte­verschil immers zeer uitgesproken. Maar wanneer je de buiten­zijde van een gebouw in kaart moet brengen, met minder uitgesproken temperatuur­verschillen, is de Testo 883 een uitstekende keuze.”

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • GWW-BE

  Grond/Weg/Waterbouw

  Platform over infrastructuur, ruimtelijke inrichting, civiele- en openbare werken

  Naar website
 • IA

  Industrial Automation

  Platform over productie- en procesautomatisering

  Naar website
 • IB

  Interieurbouw & Schrijnwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
 • LP

  Lumenpro

  Platform over licht en verlichting

  Naar website
 • MTV

  Metaalvak

  Platform voor de metaalverwerkende industrie

  Naar website
 • Recyclepro

  Recyclepro

  Platform over de gehele recyclingstroom

  Naar website
 • CLW

  Construire la Wallonie

  Plateforme pour le bâtiment, génie civil et infrastructures

  Naar website
 • Greenpro

  Greenpro

  Platform voor de tuin- en groenprofessional

  Naar website
 • KB

  Keukenbouw

  Platform over design en techniek in de keukenbranche

  Naar website
 • Bouwmat

  Bouwmat

  Platform over bouwmaterieel & bouwmachines

  Naar website
 • BAVL

  Bouwen aan Vlaanderen

  Platform voor de bouw

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details