NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe warmtebeeldcamera
             met hoge thermische gevoeligheid
Testo 883 heeft een thermische gevoeligheid van 40 millikelvin, oftewel 4/100ste van een graad.

Nieuwe warmtebeeldcamera met hoge thermische gevoeligheid

Met de Testo 883 lanceert Testo een nieuwe warmtebeeldcamera: een gerichte aanvulling op een reeds bijzonder uitgebreid assortiment.Zo garandeert Testo voor elke toepassing een geschikte thermografische camera te kunnen aanbieden.

Voor wie aan gebouwenthermografie doet, en dus bijvoorbeeld het warmte- en energieverlies in een woning in kaart wil brengen, is een warmtebeeld­camera onontbeerlijk. Met de lancering van Testo 883 heeft de verwarmings­specialist een bijkomende keuze, naast de vier andere basis­modellen waarover Testo reeds beschikte. Testo 883 is geschikt voor uitgebreide diagnose en een brede reeks aan toepassingen, zoals het opsporen van koudebruggen, isolatieproblemen of lekkages.

‘Wanneer je de buitenzijde van een gebouw in kaart moet brengen, met minder uit ­ gesproken temperatuur ­ verschillen, is de Testo 883 een uitstekende keuze.’

40 millikelvin

De nieuwe Testo 883 is vergelijkbaar met het basismodel, de Testo 872. Het verschil zit hem in de thermische gevoeligheid, zegt Koen Van Nieuwenhove, Product Manager HVAC bij Testo: “Die geeft aan hoe snel de camera een warmteverschil detecteert, wat van belang is wanneer je bijvoorbeeld een vloerverwarmingssysteem wil controleren. Testo 883 heeft een thermische gevoeligheid van 40 millikelvin, oftewel 4/100ste van een graad. Als je pakweg de Testo 872 naar dezelfde vloer richt, zal het langer duren vooraleer je het resultaat te zien krijgt.” De Testo 883 geniet van een zeer goede beeld­kwaliteit, vervolgt Van Nieuwenhove: “Dankzij de Testo SuperResolution-technologie is het mogelijk om de beeldkwaliteit digitaal te verdubbelen, van 320×240 pixels naar 640×480.” Ook de handmatige focus is een grote troef. “Voor beginners is de automatische focus van de vier basistoestellen prima, maar een gespecialiseerde thermograaf wil zelf kunnen bepalen waarop de camera moet scherpstellen”, aldus nog Van Nieuwenhove.

SiteRecognition en ScaleAssist

Een andere belangrijke feature is de Testo SiteRecognition, die het mogelijk maakt om bijvoorbeeld schakelkasten vooraf te definiëren, zodat de genomen beelden automatisch toe­gewezen worden aan een welbepaalde kast. De Testo ScaleAssist zorgt er dan weer voor dat tijdens het meten de kleurverdeling van het warmtebeeld automatisch wordt aangepast, wat helpt om verkeerde interpretaties te vermijden. Testo gaat er prat op over een complementair assorti­ment aan warmte­beeld­camera’s te be­schikken. Elk toestel is meer of minder geschikt voor een wel­bepaalde toe­passing, concludeert Van Nieuwenhove. “De installateur die een schakel­kast of het hydraulisch even­wicht van een radiator moet controleren, kan perfect uit de voeten met een basis­model, zoals de Testo 865. In die gevallen is het warmte­verschil immers zeer uitgesproken. Maar wanneer je de buiten­zijde van een gebouw in kaart moet brengen, met minder uitgesproken temperatuur­verschillen, is de Testo 883 een uitstekende keuze.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details