NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwe waterontharder BWT Perla Seta  combineert capaciteit, connectiviteit en veiligheid

Nieuwe waterontharder BWT Perla Seta combineert capaciteit, connectiviteit en veiligheid

Dankzij zijn grote capaciteit, zijn lekbeveiliging voor het hele huis en zijn maximale connectiviteit staat de nieuwe duplex-ontharder BWT Perla Seta garant voor grenzeloos watercomfort zonder zorgen, zelfs voor de meest veeleisende watergebruiker.

Dubbele capaciteit

BWT Perla Seta is een duplex-waterontharder. Dat betekent dat hij uitgerust is met niet 1 maar wel 2 harskolommen om hard water te verzachten. De 2 harskolommen in de BWT Perla Seta werken adaptief parallel. De regeneratie gebeurt afwisselend en proportioneel: er wordt slechts 1 harskolom per keer geregenereerd, en dit enkel op afnameluwe tijdstippen.

Dankzij die bijna dubbele hoeveelheid ionenuitwisselingsmateriaal en die adaptief parallelle werking kan BWT Perla Seta 24/7 en quasi-ongelimiteerd zacht water leveren, tot 50 l. per minuut of 3 m³ per uur. Dat is handig bij piekafnames zoals het vullen van een zwembad, het nemen van een hoogdebietsdouche of wanneer op verschillende plekken tegelijk water wordt gevraagd.

Lekveiligheid, overal in huis 

BWT Perla Seta  is meer dan ‘alleen maar’ een waterontharder. Het toestel beschermt ook tegen waterschade in huis. Daartoe is BWT Perla Seta voorzien van intelligente veiligheidssystemen die in geval van een waterlek de watertoevoer en de spoelwaterafvoer afsluiten en in alarmstand gaan.

AQA Stop sluit de watertoevoer af wanneer er een lek is in het sanitair leidingnet, bij een lek aan het toestel of wanneer de draadloze leksensoren AQA Guard elders in huis een lek detecteren

AQA Watch alarmeert de gebruiker van zodra het toestel langer dan 10 minuten zeer kleine afnamedebieten vaststelt die op een lek in het verdeelnet wijzen.

Het AQA Safe-ventiel sluit bij een stroomonderbreking de spoelwaterafvoer af, maar laat de stuurventielen in hun bedrijfsstand staan en de voorgeprogrammeerde data behouden blijven.

BWT Perla Seta is standaard uitgerust met 1 AQA Guard-sensor die de vloervochtigheid direct onder of naast het toestel bewaakt. Optioneel kan de waterverzachter ook worden uitgerust met draadloze AQA Guard vloersensoren die op maximaal 10 andere plaatsen naar keuze toezien op de vloervochtigheid, en lekken zoals een gesprongen wasmachineslang detecteren.

Maximale connectiviteit

BWT Perla Seta is uitgerust met een AutoCheck-zelfdiagnoseprogramma en een naderingssensor die de interactieve BWT druppel op het toestel doet oplichten van zodra de gebruiker in de buurt  komt. Een blauwe druppel geeft aan dat alles oké is, geel betekent dat er zout moet worden bijgevuld, en rood staat voor alarm. In het laatste geval geeft het multi-info 5”touchdisplay aan wat er precies moet gebeuren.

Verder kan BWT Perla Seta via een LAN-, wifi- of gsm-netwerk in directe verbinding staan met de BWT Best Water Home-app. Zo kan de gebruiker vanaf zijn gsm of computer de status van de BWT Perla Seta monitoren. De eigenaar krijgt ook meldingen als het zout moet worden bijgevuld of het toestel aan onderhoud toe is, hij kan het toestel in vakantiemodus zetten en vanop afstand hulp inroepen via de technische dienst van BWT, die de gegevens van het toestel eveneens vanop afstand kan oproepen.

Nog zuiniger en hygiënischer

De luxueuze duplexwaterontharder BWT Perla Seta zorgt niet alleen voor zacht water in overvloed. Op elk moment van de dag, en hoe hoog je verbruik ook is. Het garandeert eveneens een extra zuinige en extra hygiënische werking.

Regeneraties gebeuren proportioneel en met het laagst mogelijke zoutverbruik. Een precisiepekelteller staat garant voor precisiebezouting. Er wordt niet meer onthardingszout  aangewend dan er harscapaciteit is verbruikt om het water te ontharden. Het nauwkeurige mengventiel verzekert een constante resthardheid.

Extra hygiëne wordt verzekerd dankzij het feit dat de doorstroming van de harskolommen continu gebeurt. Behalve wanneer tijdens een periode met weinig waterafname 1 van de 2 harskolommen geregenereerd wordt, wordt stilstaand water vermeden.

Daarnaast worden de harskolommen tijdens regeneratie niet enkel geregenereerd maar ook ontsmet: tijdens elke regeneratie wordt uit de pekel chloor aangemaakt om de harsen te ontsmetten. Heeft er 72 u. lang geen 100% regeneratie plaatsgevonden (omdat de harscapacititeit in die 72 uren nooit volledig werd opgebruikt), volgt automatische een 100% regeneratie.

Technische kenmerken

Afmetingen (H × B × D)                                                 797 x 394 x 505 mm
Leeggewicht/ gewicht in werking                                  44/88 kg
Aansluitingen in + uit                                                   5/4” (DN 20)
Harsvolume                                                                 2 x 6,2 l
Capaciteit volgens EN 14743                                         2 x 32 m3.°f
Piekdebiet volgens EN 14743                                        3,0 m3/u
Druk dynamisch (min.-max.) / statisch                          2-8/10 bar
Water-​/omgevingstemperatuur (min.-max.)                  5-25/5-40 °C
Inhoud zoutreservoir                                                   32 kg
Zoutverbruik bij 100% regeneratie                                0,76 kg
Spoelwaterverbruik bij 100% regeneratie / 4 bar           40 l
Duur 100% regeneratie, per harsfles                             50 min.
Elektrische aansluiting                                                 230/50-60 V/Hz
Energieverbruik werking / regeneratie                          5,6/40 W

Geadviseerde verkoopprijs:

€ 3.590, excl. btw

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details