NLFR

Vakblad over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit
Nieuwste warmtepompboiler levert efficiënte en milieuvriendelijke prestaties
Als winnaar van iF Design, Red Dot en IDEA heeft de LG warmtepompboiler een strakke, moderne stijl.

Nieuwste warmtepompboiler levert efficiënte en milieuvriendelijke prestaties

Het nieuwe model, een CES Innovation Award-winnaar, wordt aangedreven door de LG DUAL Inverter compressor. Deze compressor bevordert snelle en effectieve verwarming van sanitair water, terwijl het tegelijkertijd ook zorgt voor een lager elektriciteitsverbruik. Thermo Comfort, divisie van ENGELS GROUP, is invoerder van LG airconditioning sinds 2000 en stelt ook deze innovatie, die mede opvalt door zijn frisse ontwerp, ter beschikking van Belgische huiseigenaren.  

De warmtepompboiler is de ideale oplossing voor huiseigenaren die bewuster willen omgaan met het milieu. Het apparaat onttrekt warmte uit de omgeving dat vervolgens wordt gebruikt om sanitair water te ver­warmen. Met een warmtepompboiler wordt tot wel 74 procent minder elektriciteit verbruikt dan met een elektrische boiler. Doordat de boiler gebruik maakt van elektriciteit in plaats van gas, zorgt ze tevens voor minder CO2-uitstoot. Daarnaast kan de warmtepompboiler ook koude lucht verspreiden om een ruimte te verkoelen.

De warmtepompboiler is beschikbaar in een variant met een capaciteit van 200 en 270 liter, beschikt over energielabel A+ en A++2, is erg compact én heeft een strak en modern uiterlijk. Bovendien geldt voor zowel de compressor als de watertank een garantie van 10 jaar. Ook is het mogelijk om de warmtepompboiler aan te sluiten op zonnepanelen. Hierdoor wordt op een duurzame manier stroom opgewekt voor het verwarmen van kraantjeswater.

De LG warmtepompboiler is vanaf het eerste kwartaal van 2021 in Europa verkrijgbaar.

“Wat onmiddellijk opvalt is het prachtige design van deze toestellen”, vult Patrick Leenaerts, Sales Director bij Thermo Comfort, aan. Als winnaar van iF Design, Red Dot en IDEA heeft de LG warmtepompboiler een strakke, moderne stijl en is het apparaat gemakkelijk te installeren. De LG warmtepompboiler is vanaf het eerste kwartaal van 2021 in Europa verkrijgbaar.

“Met Thermo Comfort hebben we reeds een uitgebreid gamma aan air­conditioningtoestellen en warmtepompen van LG in ons aanbod. Deze warmte­pompboiler is een uitstekende toevoeging. Het toestel is bijzonder energiezuinig, dankzij de Dual Rotary inverter compressor. Bovendien is dit de enige oplossing met een waarborg van tien jaar op de compressor”, zegt Leenaerts.

Een slimme waterverwarmer

Tevens is de slimme warmtepompboiler te verbinden met Wi-Fi, waardoor het apparaat te besturen is met LG’s mobiele ThinQ app3. Met deze app kunnen gebruikers het systeem op afstand bedienen en monitoren én kunnen ze regelmatige onderhoudsherinneringen ontvangen. Bovendien hebben gebruikers ook de mogelijkheid om de watertemperatuur te controleren met behulp van de planningsfunctie.

“De nieuwe LG warmtepompboiler weerspiegelt onze toewijding aan het aanbieden van hoogwaardige producten die minder invloed hebben op de energiekosten van huishoudens”, aldus Patrick Leenaerts , Sales Director bij Thermo Comfort. “LG blijft continue milieuverantwoorde oplossingen ontwikkelen die het dagelijks leven van de consument wereldwijd comfortabeler maken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details