Platform over installatietechniek, hvac, sanitair en elektriciteit

NL | FR

Nieuws

Onestopshop voor energieverslaggeving en veiligheidscoördinatie

Kopie-van-_G7A8241
Voor elk project wordt een gedetailleerd dossier opgesteld.

Tekst | Laureline Vansteenkiste

Beeld | Casquo

8 juni 2022 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

Voor de bouw, renovatie, verkoop of verhuur van woningen en appartementen zijn heel wat keuringsverslagen vereist. Om aan te tonen dat de energieprestatienormen gehaald worden bijvoorbeeld, of dat de afvoer van privéafval- of regenwater conform de wet is. Hiervoor biedt Casquo een totaalpakket van a tot z. Met precieze berekeningen en een gedetailleerd dossier. Bovendien staat het bedrijf ook in voor de ­veiligheidscoördinatie op de werf. Altijd met een passie voor een mooiere wereld, waarbij de menselijke factor in de onderneming een belangrijke rol speelt.

De wetgeving rond energieprestatienormen en -certificaten is heel strikt. Elke bouw­heer moet bij nieuw­bouw of renovatie een EPB-aangifte indienen aan het einde van de werken. Ook het ventilatie­verslag is hier een onderdeel van. Voor de verkoop of verhuur van een woning of apparte­ment is het verplicht een EPC voor te leggen. Verder is voor de aansluiting van privériolering een keuring vereist om aan te tonen dat het afvalwater conform de wet gescheiden wordt. Hiervoor moet de bouwheer, verkoper of verhuurder een erkende verslaggever aanstellen.

Casquo is betrokken van de voorstudie tot de inregeling.

Betrokken van voorstudie tot inregeling

Met meer dan tien jaar ervaring is Casquo uit­gegroeid tot een expert in de sector. Het bedrijf uit Waregem gaat prat op een gedetailleerde, werke-lijke berekening en een complete afhandeling van elk dossier. Daarnaast is Casquo ook actief op het vlak van veiligheidscoördinatie, zowel voor grote aannemings­werken als kleinere residentiële bouw­projecten. Het bedrijf staat ook in voor plaats- beschrijvingen bij bouwwerken. Dat laatste is cruciaal wanneer werken uitgevoerd worden met aanpalende gebouwen.

Van de voorstudie tot het opmeten en het inregelen is Casquo een onestopshop voor kwalitatieve energie- verslaggeving, blower­doortesten en veilig­heid op de werf. Het biedt zijn klanten een totaal­oplossing voor alles wat keuring, energie­verslaggeving en wettelijke vereisten betreft. Casquo staat erom bekend heel gedetailleerd de bouwknopen in te rekenen. Dat maakt een verschil qua materiaalkeuze en dus kosten. Daarnaast begeleidt het bedrijf zijn klanten proactief in die keuze en denkt het flexibel mee in de zoektocht naar de geschikte oplossingen. Sinds 2022 werkt Casquo samen met ACEG Energy, waardoor het team breder inzetbaar is in heel België.  

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Mathieu Noppe

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details